Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 16.04.2019. 17:00
  • Zlatiborski okrug, Prijepolje

Konkurs za bespovratna sredstva u Prijepolju

Mladi poljoprivrednici u Prijepolju imaće priliku da dobiju bespovratna sredstva. Prioritet na konkursu imaju domaćinstva kojima je poljoprivreda primarni izvor prihoda, kao i lica bez stalnog zaposlenja ili sa primanjima koje ne zadovoljavaju osnovne potrebe domaćinstva.

Foto: Boško Grgić
  • 132
  • 5
  • 0

Bespovratna sredstva nisu u novcu nego u robi, kako navodi SandžakPress. Ovaj konkurs, koji je sastavni deo projekta "Divac poljoprivredni fondovi u Prijepolju" otvoren je od 12. aprila do 3. maja.

Mladi poljoprivrednici u Prijepolju imaće priliku da dobiju bespovratna sredstva, a koja uključuju nabavku stoke, materijala za rad, opreme za razvoj poljoprivrednih aktivnosti, građevinskog materijala za poljoprivredne objekte.

Na konkurs mogu da se prijave mladi od 21 do 40 godina, koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za poljoprivredu.
Potrebno je da imaju prebivalište i registrovano poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji opštine Prijepolje. Registracija može da glasi na njih ili na nekog člana zajedničkog domaćinstva. Podnosioci zahteva trebalo bi da budu direktno odgovorni za pripremu i obavljanje posla.

Koji su uslovi i prioriteti konkursa

Takođe, ne bi trebalo da budu zaposleni u opštinskoj upravi grada Prijepolja. To znači da na konkurs ne mogu da se prijave odbornici, članovi opštinskog veća ili radnici opštinske uprave. Takođe, oni koji se prijavljuju na konkurs ne bi trebalo da su koristili donacije po tom istom osnovu u prethodnim godinama. 

Prioritet na konkursu imaju domaćinstva kojima je poljoprivreda primarni izvor prihoda, kao i lica bez stalnog zaposlenja ili sa primanjima koje ne zadovoljavaju osnovne potrebe domaćinstva.

Prijave za konkurs, kao i sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj opštine Prijepolje, kao i na sajtu opštine Prijepolje. 


Izvori

SandžakPress


Tagovi

Konkursi u poljoprivredi Mladi poljoprivrednici Bespovratna sredstva Poljoprivredno gazdinstvo


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.