Pretraživanje tekstova
Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu.
Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike da podnesu zahteve kod poslovnih banaka za odobravanje subvencionisanih kredita. Svi zainteresovani mogu da dođu u banku i prilože dokumentaciju koja je potrebna za odobravanje kredita koje subvecioniše Ministarstvo poljoprivrede.
Svaki poljoprivrednik ima pravo na kredit kod svoje poslovne banke u visini njegovog kreditnog limita gde država subvencioniše kamatu, a zahvaljujući toj meri Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednicima su na raspolaganju najpovoljniji krediti na tržištu.
Pravo na kreditnu podršku imaju fizička lica - nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i pravna lica (zemljoradničke zadruge s najmanje pet članova, mikro i mala pravna lica).
Fizičko lice nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i preduzetnik može ostvariti pravo na kreditnu podršku pod uslovom da je ukupan iznos kredita do šest miliona dinara, a pravno lice pod uslovom da je ukupan iznos kredita do 18 miliona dinara.
Rok za podnošenje zahteva za kredite je 30. septembar tekuće godine. Ovaj vid finansiranja namenjen je investicionim ulaganjima u novu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, za nabavku životinja, za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i za nabavku hrane za životinje.
Tagovi
Odobravanje kredita Ministarstvo poljoprivrede Pravo na kredit Kreditna podrška Podnošenje zahteva
Autor
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Učenici srednje Poljoprivredne škole iz Prokuplja i srednje Mlekarske škole iz Pirota učestvovali su u finalu "Pekarijade" u izradi štrudle sa makom. Rezultati će biti poznati 26. novembra kada će se organizovati svečana manifestacija u pek... Više [+]
Učenici srednje Poljoprivredne škole iz Prokuplja i srednje Mlekarske škole iz Pirota učestvovali su u finalu "Pekarijade" u izradi štrudle sa makom. Rezultati će biti poznati 26. novembra kada će se organizovati svečana manifestacija u pekarskom centru u okviru kompanije Lesaffre u Beogradu.