Pretraživanje postova
Detoksikacija jetre prirodni pristupi Detoksikacija jetre prirodni pristupi Detoksikacija jetre prirodnim pristupima: ocistite organizam, podrzite funkciju jetre i poboljsajte zdravlje uz biljne preparate i zdrave navike. Ciscenje jetre od toksina, masnoce, alkohola na prirodan nacin Detoksikacija j... Više [+]
Detoksikacija jetre prirodni pristupi
Detoksikacija jetre prirodni pristupi
Detoksikacija jetre prirodnim pristupima: ocistite organizam, podrzite funkciju jetre i poboljsajte zdravlje uz biljne preparate i zdrave navike.
Ciscenje jetre od toksina, masnoce, alkohola na prirodan nacin
Detoksikacija jetre. Jetra je jedan od unutrasnjih organa koji ima namenu da telo oslobadja od toksina i otrova koji se u njemu taloze. Jetra je bitan organ, i ukoliko dodje do nekog problema ili zamascenja jetre, to moze znatno uticati na zdravlje ljudi.
Купите витамине и суплементе
Putem zdrave jetre nas organizam se najvise oslobadja stetnih materija i ona neprestano radi kao filter naseg tela. Ona cisti krv i proizvodi zuc pomocu koje se preradjuju lipiti, razlazu hormoni ali i cuvaju esencijalni
vitamini i minerali.
detoksikacija jetre
detoksikacija jetre
Ciscenje jetre prirodnim putem
Postoji dosta nacina da se jetra procisti. Jedan od najpovoljnijih je da se jetra sama, prirodnim putem oporavi i tako vrati normalnom funkcionisanju. Kako to uciniti i kako ocistiti jetru prirodnim putem? Jednostavno je, pratite sledece korake:
Detoksikacija jetre –Prvi korak je da smanjite unos toksina u telo. Oni se cesto unose putem vazduha a to najcesce mogu biti: dim, benzin, farba, lepak, lak za nokte, parfemi, dezodoransi i slicno.
Detoksikacija jetre –Drugi korak je da smanjite unos toksina koji dolaze u hrani i picu, a to mogu biti: konzervansi, vestacke boje, pesticidi, djubriva, alkohol i slicne namirnice i pice.
Detoksikacija jetre -Treci korak je da se promene odredjene navike koje imate u ishrani. Preporucujemo da smanjite unos secera, ugljenih hidrata i masnoca, jer su one najcesci izazivaci masnoce u jetri. Nemojte unositi ni alkohol ni prevelike kolicine proizvoda od mesa.
Detoksikacija jetre – Cetvrti korak odnosi se na detoksikaciju jetre putem unosenja nove hrane u repertoar, a to mogu biti voce i povrce kao odlican izbor za ciscenje.
Detoksikacija jetre -Peti korak je da se opredelite za jos neki dodatni nacin na koji mozete ocistiti jetru, kao sto to mogu biti konzumiranje surutke, maslinovog ulja, ispijanje caja i slicno.
Detoksikacija jetre –Ciscenje jetre od masnoca
Masna jetra moze biti bitan problem u nasem zivotu, iako mnogi od nas ne obracaju paznju na ovaj problem. Masna jetra nastaje najcesce zbog loseg nacina zivota i ishrane. Za masnu jetru proporucuje se jabukovo sirce. Jabukovo sirce otklanja visak masti u sklopu jetre i stimulise mrsavljenje.
Ovo sirce je dobro i da se kombinuje sa medom. Uzmite i razredite kasiku jabukovog sirceta sa malo tople vode, i u to dodajte meda po Vasem ukusu. Ovo mozete piti dva puta u toku dana i to po jednu dozu. Ovo mozete piti nekoliko narednih meseci svakodnevno.
Detoksikacija jetre – Ciscenje jetre od alkohola
Osobe koje unose velike kolicine alkohola u svoj organizam, ozbiljno uticu na svoju jetru i ugrozavaju njeno funkcionisanje i sagorevaju je. Resenje za ovaj problem je u cicku. Cicak oslobadja telo od toksina, ali se isto tako moze i koristiti za ciscenje jetre od alkohola. Ova biljka obnavlja bolesnu jetru i sprecava razvoj bolesti poput alkoholnog hepatitisa i ciroze jetre.
Caj za ciscenje jetre od cicka se priprema na jednostavan nacin i resice Vam nekoliko problema. Potrebni su vam kasicica osusenog ili usitnjenog korena cicka i 2,5 dl vode.
Stavite cicak u 2,5 dl vode i stavite da se kuva. Kada
caj prokljuca, ostavite ga na ringli na umerenoj temperaturi jos nekoliko minuta. Kada prodje 2-3 minuta, skinite caj, ostavite ga sa strane da odstoji do nekih 15 minuta pa ga zatim procedite u staklenu posudu. Ovo mozete piti nekoliko puta u toku dana.
Detoksikacija jetre – Ciscenje jetre od toksina
Jetra vrsi detoksikaciju, nekada se i ovaj organ prezasiti i postane previse popunjen otrovima i stetnim materijama, pa je potrebno dodatno pomoci detoksikaciju celog organizma. Za detoksikaciju jetre, najbolje unosite prirodne namirnice kao sto su: djumbir, sargarepa, orasi, limun, beli luk. Na ovaj nacin mozete skroz prirodnim putem unosom hrane ocistiti Vas organizam.
Detoksikacija jetre – Ciscenje jetre surutkom
Surutka kao ostatak koji nastaje prilikom kuvanja mleka i pravljenja mlecnih proizvoda, vrlo korisna se pokazala za ciscenje jetre. Surutku mnogi odbacaju i smatraju je otpadom i nepotrebnim nus proizvodom, medjutim, ona ima vrlo znacajne proteine,
vitamine, aminokiseline i minerale u sebi koji obnavljaju celije jetre.
Surutku mozete piti svakodnevno ali pazite da ne preterate, vodite racuna o dnevnom unosu. Za pocetak krenite od jedne solje, a kasnije ovo mozete povecati i na ½ l surutke.
Detoksikacija jetre –Ciscenje jetre maslinovim uljem
Za ciscenje jetre se dobro pokazalo i maslinovo ulje u kombinaciji sa limunom. Ova dva sastojka kada se pomesaju i od njih se pravi napitak cije konzumiranje svakodnevno moze dati solidne rezultate. Preporucuje se da se uzima pre dorucka ili pre obroka ( nekih sat vremena pre).
Za pripremanje ovog napitka su potrebni:
2 limuna
2 kasike ekstra Devicanskog hladno cedjenog maslinovog ulja i
2 case vode
Limun operite, iseckajte na tanke delove, i tako stavite u posudu i izmiksajte ili stavite u blender. Dodajte 2 kasike maslinovog ulja i 2 case vode, mesajte oko 1 minut i onda sipajte i popijte. Najbolje popiti odmah nakon pravljenja, ako ne, onda cuvajte u frizideru, ali ne neki duzi period.
izvor :
https://prirodnolecenje.in.rs/detoksikacija-jetre-prirodni-pristupi-25/
https://prirodnolecenje.in.rs
arhiva
Sve više poljoprivrednika u Srbiji koristi obnovljive izvore energije. Jedan od njih je Jordan Kostadinov, koji već osam godina uspešno navodnjava imanje solarnim sistemom. Ulaganje mu se, kaže, brzo isplatilo. Njegov sistem snage 1 kW obez... Više [+]
Sve više poljoprivrednika u Srbiji koristi obnovljive izvore energije. Jedan od njih je Jordan Kostadinov, koji već osam godina uspešno navodnjava imanje solarnim sistemom. Ulaganje mu se, kaže, brzo isplatilo. Njegov sistem snage 1 kW obezbeđuje 300 litara vode u minuti i navodnjava deset kilometara kap po kap mreže. Zahvaljujući baterijama od 7 kWh, radi i tokom oblačnih dana, a troškovi održavanja su minimalni. Panel od pola kilovata danas košta oko 100 evra, što, prema njegovim rečima, čini ovu tehnologiju dostupnom i isplativom. Kostadinov veruje da solarne pumpe u potpunosti mogu zameniti dizel ili električne, a kao sledeći korak vidi razvoj mobilnih solarnih stanica. #solar #navodnjavanje
Foto: Pixabay
Iako je leto obeležila suša i stalno navodnjavanje, proizvođači paprike kažu da je rod solidan, a kvalitet odličan, pa će ajvar biti dobar. Stevica Marković iz Brestovca kasni sa berbom, ali planira da preradi oko 10 tona paprike, dok Zoran... Više [+]
Iako je leto obeležila suša i stalno navodnjavanje, proizvođači paprike kažu da je rod solidan, a kvalitet odličan, pa će ajvar biti dobar. Stevica Marković iz Brestovca kasni sa berbom, ali planira da preradi oko 10 tona paprike, dok Zoran Dimitrijević iz Vinarca navodi da je morao da navodnjava gotovo svaki drugi dan. Sa padom temperature raste i potražnja, pa cena paprike već dostiže 180 din/kg, što je iznad prošlogodišnjeg proseka. Ekonomisti procenjuju da će trend poskupljenja sezonskih proizvoda nastaviti da opterećuje kućne budžete, dok proizvođači upozoravaju da bez stabilnijih vremenskih uslova i podrške države, troškovi poljoprivredne proizvodnje mogu nastaviti da rastu. #uzgojpaprike
Sletanje modrovrane na granu. #RuralFoto #životinje
Nekada je u Vojvodini bilo svega 20 parova ove vrste, a danas se zahvaljujuci ljudima koji brinu o prirodi, taj broj povecao na oko 1000 jedinki.
Da bi vaša sezona bila još uspešnija, bitna je zaštita useva, koja mora biti i efikasna i bezbedna. Syngenta predstavlja TAEGRO®, biofungicid nove generacije! 💡 Zašto je drugačiji? - Pogodan i za organsku proizvodnju i za integralnu zaš... Više [+]
Da bi vaša sezona bila još uspešnija, bitna je zaštita useva, koja mora biti i efikasna i bezbedna.
Syngenta predstavlja TAEGRO®, biofungicid nove generacije!
💡 Zašto je drugačiji?
- Pogodan i za organsku proizvodnju i za integralnu zaštitu
- Kompatibilan sa većinom sredstava za zaštitu bilja (uključujući bakar i sumpor)
- Deluje preventivno i pouzdano do same berbe
- Karenca: samo 1 dan!
#syngentaserbia #poljoprivrednici
Neka vam jhe svaka sezona zeleno-žuta kao garant uspeha i napretka! Jesenja žetva je puna izazova, a vreme za žetvu je dragoceno zbog kraćih dana i loših vremenskih uslova. Svaki sat rada sa visoko produktivnim mašinama je dragocen i zato t... Više [+]
Neka vam jhe svaka sezona zeleno-žuta kao garant uspeha i napretka!
Jesenja žetva je puna izazova, a vreme za žetvu je dragoceno zbog kraćih dana i loših vremenskih uslova. Svaki sat rada sa visoko produktivnim mašinama je dragocen i zato treba svaki iskoristiti. Želimo da Vam pomognemo da sve poslove u žetvi završite sa najmanje napora, pa smo za vas obezbedili nove specijalne ponude.
Razdanite veče i noć i radite punim kapacitetom dok uslovi to dozvoljavaju bez zamora, nadogradnjom LED svetala na Vaše mašine. Setovi LED svetala donose Vam bolju vidljivost i preglednost u radu, uz manju potrošnju struje i opterećenje akumulatora i električne instalacije. Vrhunski kvalitet John Deere LED svetala doneće Vam olakšanje i sigurnost u poslu u mnogim sezonama koje slede.
Takođe, brinemo i za Vaše zdravlje i udobnost pa Vam nudimo nadogradnju za oslonce za noge po specijalnim cenama, da biste rasteretili kičmu i noge i poboljšali koncentraciju za posao tokom dugih sati rada u žetvi, a za Vas imamo i rasterećenje u vidu popusta za potrošni materijal za održavanje. Dopunite zalihe ulja, filtera i masti potrebnih do kraja žetve, kako bi minimizirali zaustavno vreme za redovno održavanje.
Sa vama smo uvek, a pogotovo u vreme žetve kada su brzina i efikasnost od velikog značaja.
Naši dežurni tefoni za “Rezervne delove i opremu” - 063/ 704 111 i „Servisnu službu” - 069/ 10 10 909, na raspolaganju su Vam u toku žetve za sva Vaša pitanja i potrebe.
Vaš KITE tim!
Pozdrav od kompanije KITE DOO sa drugog dana “21. Šumadijskog sajma poljoprivrede” u Kragujevcu. Mašine najpopularnijeg proizviđača poljoprivredne mehanizacije na svetu - kompanije John Deere, možete videte do nedelje, 7. septembra 2025. na... Više [+]
Pozdrav od kompanije KITE DOO sa drugog dana “21. Šumadijskog sajma poljoprivrede” u Kragujevcu.
Mašine najpopularnijeg proizviđača poljoprivredne mehanizacije na svetu - kompanije John Deere, možete videte do nedelje, 7. septembra 2025. na izložbenom prostoru KITE subdilera, naših dragih saradnika iz kompanija “Jugometal - Svilajnac “i “Agrouniverzal - Gornji Milanovac”!
✅Traktor - John Deere 6M 110 – izuzetno popularan model iz najprodavanije serije John Deere traktora ikad na tržištu Srbije.
✅Traktor - John Deere 5045D – TRAKTOR BEZ KOG SE NE MOŽE, univerzalni traktor koji će olakšati i unaprediti poslovanje svakog gazdinstva.
Predstavnici kompanije KITE DOO, sektora “Mehanizacija” i “Agronomija su tu za Vas, za savet, za konsultacije, sugestije i detaljne informacije u vezi sa trenutnim akcijama, kompletnim prodajnim i uslužnim programom kompanije KITE DOO, ali i za informisanje o najpovoljnijim modelima finansiranja.
Dobro nam došli!
Vaš KITE DOO tim.
PAMETNA REŠENJA ZA POLJOPRIVREDU
Malina je jedan od naših najpoznatijih izvoznog proizvoda. Da popularnost ovog voća ne poznaje granice, potvrđuje i primer čitaoca Danasa iz Hamiltona na Novom Zelandu, koji je u lokalnom marketu naišao na smrznute maline iz Srbije – i to p... Više [+]
Malina je jedan od naših najpoznatijih izvoznog proizvoda. Da popularnost ovog voća ne poznaje granice, potvrđuje i primer čitaoca Danasa iz Hamiltona na Novom Zelandu, koji je u lokalnom marketu naišao na smrznute maline iz Srbije – i to po ceni koja ga je iznenadila. Naime, pakovanje od 750 grama koštalo je 14,39 novozelandskih dolara, odnosno 19,19 $/kg. Poređenje sa domaćim tržištem pokazalo je da su srpske maline na Novom Zelandu često jeftinije nego u pojedinim srpskim marketima. Ova neobična razlika u cenama ponovo otvara pitanje paradoksa u srpskoj poljoprivredi – kako je moguće da domaći potrošači često plaćaju više za svoj najpoznatiji izvozni proizvod nego kupci na drugom kraju sveta. #cenamaline
Sezona je išla na ruku proizvođačima bundeva u severnom Banatu – sunčani dani i jutarnje temperature oko 20 stepeni pokazali su se kao idealni uslovi za razvoj ove kulture. Uz sistem navodnjavanja ”kap po kap“ rod je obećavajući, pa poljopr... Više [+]
Sezona je išla na ruku proizvođačima bundeva u severnom Banatu – sunčani dani i jutarnje temperature oko 20 stepeni pokazali su se kao idealni uslovi za razvoj ove kulture. Uz sistem navodnjavanja ”kap po kap“ rod je obećavajući, pa poljoprivrednici očekuju dobar plasman do jeseni. Proizvođač Nikola Krnić napominje da je sušni maj doneo početne probleme, ali da su oni brzo prevaziđeni zahvaljujući punoj agrotehnici i redovnom navodnjavanju. Jul je, ističe, bio ključan – stabilne temperature i dovoljna vlaga pogodovali su cvetanju i oprašivanju, što je rezultiralo obiljem plodova. ”Navodnjavali smo dok nisu dostigle pet kilograma, a deo ukrasnih koristićemo i za dekoraciju“, dodaje Krnić. #uzgojbundeva
Foto: Pixabay
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spr... Više [+]
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spremaju zimnicu. Povrće se još uvek bere i u plastenicima. Tamo se mogu pronaći paprika i paradajz, pa kikindski povrtari kažu da je, uprkos vrlo teškoj godini, rod ipak solidan. Najveći problem bila je suša, koja je ove sezone drastično pogodila ratarstvo, dok je povrtarstvo uspelo donekle da održi proizvodnju. Povrtar Đurica Jorgin naglašava važnost kupovine domaćih proizvoda, jer se time ne dobija samo sveža hrana, već se i podržava lokalna privreda. #berbakupusa #berbakarfiola