Pretraživanje postova
U kineskom gradu Sjamenu otvorena je prva prodavnica srpskih proizvoda, u kojoj su kupcima dostupne rakije, vina, med, džemovi i drugi prehrambeni proizvodi sa oznakom ”proizvedeno u Srbiji“. Prodavnicu vodi kineski uvoznik Je Šivang, koji... Više [+]
U kineskom gradu Sjamenu otvorena je prva prodavnica srpskih proizvoda, u kojoj su kupcima dostupne rakije, vina, med, džemovi i drugi prehrambeni proizvodi sa oznakom ”proizvedeno u Srbiji“. Prodavnicu vodi kineski uvoznik Je Šivang, koji je srpske proizvode prvi put otkrio na ”Vinskoj viziji“ u Beogradu i od tada razvija tržište za domaće brendove. ”Kinezi posebno vole vino, rakiju, med i proizvode od 100% voća. Imamo i bar koji pravi koktele sa srpskom rakijom – jedan od njih ušao je među tri najprodavanija pića“, rekao je Šivang. Istovremeno, kineski lanac Sišan počeo je prodaju 75 srpskih proizvoda osam proizvođača, dok se novi kontingenti robe očekuju polovinom novembra. #proizvedenousrbiji
Na Beogradskom sajmu će se od 22. do 25. novembra održati manifestacija ”Vinska vizija Otvorenog Balkana“, jedan od najvećih vinskih i gastronomskih događaja u Evropi, koju organizuje Privredna komora Srbije. Više od 600 izlagača iz Srbije... Više [+]
Na Beogradskom sajmu će se od 22. do 25. novembra održati manifestacija ”Vinska vizija Otvorenog Balkana“, jedan od najvećih vinskih i gastronomskih događaja u Evropi, koju organizuje Privredna komora Srbije. Više od 600 izlagača iz Srbije i regiona predstaviće vina, destilate, delikatesnu hranu i turističke ponude, dok program obuhvata edukacije, radionice, master-klasove, degustacije i panel-diskusije. Sajam će ugostiti i stotine trgovaca, uvoznika i distributera, a profesionalcima je namenjena B2B platforma za poslovno povezivanje. Tokom manifestacije biće održana takmičenja „Open Balkan Wine Trophy“ i „Rakija Trophy“, dok će deo „Food Vision“ posetiocima ponuditi kulinarske spektakle. #vinskavizija #otvorenibalkan
Savetodavna agencija Agronom SOS organizuje u petak, 7. novembra, na Topličkoj akademiji u Prokuplju, stručno savetovanje pod nazivom Upomoć 3, posvećeno temi Spoj sadašnjosti i budućnosti u voćarstvu. Cilj ovog okupljanja je da agronomima,... Više [+]
Savetodavna agencija Agronom SOS organizuje u petak, 7. novembra, na Topličkoj akademiji u Prokuplju, stručno savetovanje pod nazivom Upomoć 3, posvećeno temi Spoj sadašnjosti i budućnosti u voćarstvu. Cilj ovog okupljanja je da agronomima, voćarima i svima zainteresovanim za savremenu poljoprivredu ponudi priliku da čuju savete priznatih stručnjaka, razmene iskustva i upoznaju se sa najnovijim trendovima i tehnologijama u voćarskoj proizvodnji. Poseban akcenat biće na predstavljanju aplikacije Agronom SOS asistent, inovativnog digitalnog alata namenjenog voćarima, dok će u pauzi između panela učesnici imati priliku da prisustvuju degustaciji i ocenjivanju rakija. #agronomsos #vocarstvo
Otvorena je diskusija na temu: "Šljivovica. Samo me ta gospođa interesuje" - kako smo složno ispekli rakiju
Mita Filipov
pre 1 nedelju
Лепо,стим да би моја препорука била да се уместо дестиловане воде користи деминерализована вода. Лепо,стим да би моја препорука била да се уместо дестиловане воде користи деминерализована вода.
Poznata po vinima nagrađivanim na Decanteru, Manastirska vinarija Bukovo sve više osvaja i ljubitelje rakije. Njeni destilati, poput rakije od crne tamjanike, Buk vinjaka i šljivovica od požegače i crvene ranke, prodaju se gotovo odmah po p... Više [+]
Poznata po vinima nagrađivanim na Decanteru, Manastirska vinarija Bukovo sve više osvaja i ljubitelje rakije. Njeni destilati, poput rakije od crne tamjanike, Buk vinjaka i šljivovica od požegače i crvene ranke, prodaju se gotovo odmah po puštanju na tržište. Na Bukovskom brdu, u nizu hrastovih buradi, ”žestina“ odležava u novom i korišćenom drvetu, što doprinosi bogatstvu ukusa. Otac Platon, koji vodi proizvodnju, ističe da se u manastiru rakija od šljive pravi od 2006. godine, dok je 2014. predstavljena prva trogodišnja Bukovska prepečenica. Buk vinjak se opisuje kao ravnopravan vrhunskim konjacima, dok loza od crne tamjanike nudi pun aromatski doživljaj ove autohtone sorte. #manastirbukovo #vinarija
Foto: Fb/Manastir Bukovo vinarija
Pečenje rakije u čačanskom kraju. #RuralFoto #proizvodnja
Pranjani će 20. septembra ponovo biti prestonica dobre kapljice – održava se 23. Rakijada, manifestacija koja okuplja najbolje proizvođače, ljubitelje rakije i sve one željne druženja i zabave. Kao i svake godine, posetioce očekuje raznovrs... Više [+]
Pranjani će 20. septembra ponovo biti prestonica dobre kapljice – održava se 23. Rakijada, manifestacija koja okuplja najbolje proizvođače, ljubitelje rakije i sve one željne druženja i zabave. Kao i svake godine, posetioce očekuje raznovrstan program: izbor najbolje rakije, ekipno takmičenje u ispijanju, nadmetanje u pripremi gibanice, uz bogat kulturno-umetnički i zabavni sadržaj. Proizvođači mogu poslati uzorke rakije do 8. septembra na adresu organizatora. Rakije će se ocenjivati u više kategorija – od šljive i loze do dunje, kajsije, jabuke i likera. Rakijada ne bi bila potpuna bez takmičenja u pripremi gibanice, koje tradicionalno okuplja domaćice i ljubitelje ovog specijaliteta. #rakijadapranjani
Na prodaju domaca rakija sljivovica, od sorte Cacanska rana, Cacanska lepotica i Stenlej. Jacina 20 gradi. U ponudi imamo rakiju pecenu prosle godine i starosti 2 i 3 godine. Cena po dogovoru. Za vise informacija pozvati na broj telefona 0655577213
Na Institutu za voćarstvo u Čačku izabrana je najbolja srpska šljivovica među 84 rakije koje su tokom 2023. godine dobile visoke ocene na domaćim manifestacijama. Titulu je ponela rakija podruma ”Želja“ iz Nanomira kod Mionice, stara 12 god... Više [+]
Na Institutu za voćarstvo u Čačku izabrana je najbolja srpska šljivovica među 84 rakije koje su tokom 2023. godine dobile visoke ocene na domaćim manifestacijama. Titulu je ponela rakija podruma ”Želja“ iz Nanomira kod Mionice, stara 12 godina, sa ocenom 19,32. Drugo mesto zauzela je šljivovica Stojana Tasića iz Aranđelovca (2010. godište). Pravo učešća imale su rakije koje su prethodne godine na takmičenjima ocenjene sa više od 18,5 poena. Maksimalna ocena je 20 poena. Kvalitet šljivovica zavisi od sorte šljive, tehnoloških postupaka i načina sazrevanja, zbog čega se, kako kaže dr Branko Popović iz Instituta, u Srbiji proizvode različiti tipovi vrhunskih šljivovica. #najboljasrpskasljivovica