Pretraživanje postova
U Nišu će jubilarni 20. put biti održani "Dani bureka" od 17. do 20. avgusta na keju kod Oficirskog doma, a organizatori najavljuju da će posetioci prvi put moći da okuse "moravski burek", koji je spoj tradiconalne južnjačke salate i niškog... Više [+]
U Nišu će jubilarni 20. put biti održani "Dani bureka" od 17. do 20. avgusta na keju kod Oficirskog doma, a organizatori najavljuju da će posetioci prvi put moći da okuse "moravski burek", koji je spoj tradiconalne južnjačke salate i niškog specijaliteta. Predsednik "Unije pekara" i organizator manifestacije "Dani bureka" Bata Vukadinović najavljuje učešće oko 10 pekara iz Niša, kao i goste iz Kruševca i Bugarske, a osim novih ukusa i nadeva, poput bureka sa duvan čvarcima, sa zdenkom i suvim vratom i kulenom, kaže da će biti i slatkih sa kremom i bananom. Očekuje oko 20.000 posetilaca tokom četiri dana koliko Buregdžijada traje, a biće otvorena za posetioce od 18 sati do ponoći. #danibureka
Tradicionalna manifestacija na kojoj učesnici izlažu i takmiče se u kategoriji najbolji kulen, kobasica i slanina, održaće se deseti put 22. aprila u Gradskom parku u Baču, saopštili su iz TO Bač. Kotizacija po takmičaru za uzorak kulena, k... Više [+]
Tradicionalna manifestacija na kojoj učesnici izlažu i takmiče se u kategoriji najbolji kulen, kobasica i slanina, održaće se deseti put 22. aprila u Gradskom parku u Baču, saopštili su iz TO Bač. Kotizacija po takmičaru za uzorak kulena, kobasice i slanine ili sva tri uzorka iznosi 500 dinara. Kotizacija za ekipe koje se takmiče u pečenju kobasice i najbolje kobasice iznosi 5.000 dinara, a ekipa može da broji šest članova koji dobijaju 5kg mesa, creva, hleb, sto i klupe. Iz Turističke organizacije opštine Bač pozivaju i izlagače koji žele da izlože svoje proizvode, kotizacija se ne plaća. Zainteresovani se mogu prijaviti pozivom na brojeve telefona: 0216072-222; 0648511-926. #backakulenijada #kobasicijada
Čuveni gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas napravio je listu najboljih svetskih delikatesa od mesa. Interesantno je navesti da se među najboljih 100 proizvoda našlo čak četiri iz Srbije. Prva tri mesta su rezervisana za španske proizvo... Više [+]
Čuveni gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas napravio je listu najboljih svetskih delikatesa od mesa. Interesantno je navesti da se među najboljih 100 proizvoda našlo čak četiri iz Srbije. Prva tri mesta su rezervisana za španske proizvode. Najbolji mesni proizvod na svetu je Iberijska šunka, inače najskuplja na svetu. Na drugom i trećem mestu se nalaze takođe šunke, a od četvrtog do sedmog mesta na listi se nalaze proizvodi iz Italije. U pitanju su pršute, delikatesi od dimljenog i sušenog mesa ove zemlje. Od proizvoda iz naše zemlje tu su Petrovački kulen na 26. mestu, Pirotska peglana kobasica na 39. mestu, Užička pršuta na 45. i Sremski kulen na pretposlednjem mestu na listi. #tasteatlas #mesnidelikatesi
Najlepši štand na 1. Festivalu kisačkog Kulena. Pobednički tim Slovački kulturno-umetnički centar "Pavla Jozefa Šafarika" iz Novog Sada.
Lidija Pribelja
pre 1 godinu
Sve sa štanda je preukusno. Domaće je uvek najlepše. ❤ Sve sa štanda je preukusno. Domaće je uvek najlepše. ❤
Rada Milišić
pre 1 godinu
Leba masti i paprike, obavezno, a onda parče štrudle! Leba masti i paprike, obavezno, a onda parče štrudle!
Lidija Pribelja
pre 1 godinu
Igrala sam kod njih punih 7 godina. :) Igrala sam kod njih punih 7 godina. :)
U Kisaču je u subotu, 25.02.2023, bio održan prvi Festival kisačkog kulena. Manifestacija je prošla i više nego uspešno. Ukupno se prijavilo 35 timova a nagradu za najbolju kobasicu je ponela ekipa Slovačkog kulturno-umetničkog centra "Pave... Više [+]
U Kisaču je u subotu, 25.02.2023, bio održan prvi Festival kisačkog kulena. Manifestacija je prošla i više nego uspešno. Ukupno se prijavilo 35 timova a nagradu za najbolju kobasicu je ponela ekipa Slovačkog kulturno-umetničkog centra "Pavel Jozef Šafarik" iz Novog Sada. Iako prva, kobasicijada je bila međunarodnog karaktera jer su svoje proizvode izložili i predstavili i gosti iz Slovačke ali i Bosne i Hercegovone. Obzirom na kišu i sneg koja je trajala ceo dan, raspoloženje nije nedostajalo a većina mesnih delikatesa i kobasica je prodato zadovoljnim posetiocima.
Prvi Međunarodni festival kisačkog kulena
Prvi Međunarodni festival kisačkog kulena biće održan u subotu (25.2.) od devet časova na stadionu FК "Tatra" u Кisaču, gde će posetioci imati priliku da probaju različit...
Ništa bez slaninice, kulena i kobasica…Tako bi se iz jednog ugla mogla opisati ponuda na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “AgroBelgrejd”, koji je od 26. do 28. januara održan na Beogradskom sajmu. I oni najposlovni... Više [+]
Ništa bez slaninice, kulena i kobasica…Tako bi se iz jednog ugla mogla opisati ponuda na Međunarodnom sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva “AgroBelgrejd”, koji je od 26. do 28. januara održan na Beogradskom sajmu. I oni najposlovniji posetioci posle obilaska traktora i druge agromehanizacije, sistema za novodnjavanje, ponude brojnih rasadnika…, nisu mogli da odole, a da malo ne dođu i do štandova sa najboljim mesnim prerađevinama i da ih probaju i kupe.
Festival gastronomije “Ukusi Vojvodine” održan je 5. i 6. novembra u jednom beogradskom tržnom centru. Gastronomski stručnjak Saša Mišić pripremao je rezance sa makom, a brojni izlagači promovisali su razne specijalitete, zimnicu i druge do... Više [+]
Festival gastronomije “Ukusi Vojvodine” održan je 5. i 6. novembra u jednom beogradskom tržnom centru. Gastronomski stručnjak Saša Mišić pripremao je rezance sa makom, a brojni izlagači promovisali su razne specijalitete, zimnicu i druge domaće proizvode (ajvar, džemovi, namazi, kulen, čvarci, kobasice, testenine, hleb, sirevi, vino, rakija, itd.).
Ideja o festivalu “Ukusi Vojvodine” se rodila iz potrebe da se bogato nasleđe različitih uticaja koji su učinili vojvođansku kuhinju raznovrsnom i posebnom, prezentuje ljubiteljima dobrog ukusa.
Tradicionalna manifestacija KLOBASAFEST održava se 12. februara, od 10 do18 časova, u Bačkom Petrovcu. Izuzetno, 2021. godine Klobasafest je zbog epidemiološke situacije održan u julu u smanjenom obimu, sa samo 25 timova. Manifestacija je p... Više [+]
Tradicionalna manifestacija KLOBASAFEST održava se 12. februara, od 10 do18 časova, u Bačkom Petrovcu. Izuzetno, 2021. godine Klobasafest je zbog epidemiološke situacije održan u julu u smanjenom obimu, sa samo 25 timova. Manifestacija je promocija lokalne slovačke kulture i običaja u Srbiji i takmičenje u izradi svežih kobasica. Ove godine, nedelju dana pre manifestacije, potvrđeno je 75 timova iz Srbije, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske. Prijava ekipa je završena zbog ograničenog prostora i epidemiološke situacije.
Svi zainteresovane, koji vole ukus Slovačkog Kulena – takozvani KLOBASI, dobrodošli su da probaju svežu slovačku kobasicu.
Pokrovitelj manifestacije je Opština Bački Petrovac i MZ Petrovac, organizator je Udruženje KLOBASAFEST, dok pomoć oko organizacije pružaju TO Bački Petrovac i JKP Komunalac iz Bačkog Petrovca. #klobasafest
Klobasa Fest 2022 – Bački Petrovac
Kao što reče jednom jedna moja drugarica iz Vojvodine: "Ako nešto znam, to je gde ima dobro da se pojede i popije!" - sledeći vikend, to je u Erdeviku na Sremskoj kulenijadi :)