Pretraživanje postova
Krajem aprila očekuje se raspisivanje poziva za IPARD Meru 3 - prerada. Raste interesovanje proizvođača i prerađivača koji žele da povećaju ukupne performanse sektora mleko i mlečni proizvodi, sektora meso i proizvodi od mesa i sektora voća... Više [+]
Krajem aprila očekuje se raspisivanje poziva za IPARD Meru 3 - prerada. Raste interesovanje proizvođača i prerađivača koji žele da povećaju ukupne performanse sektora mleko i mlečni proizvodi, sektora meso i proizvodi od mesa i sektora voća, povrća, grožđa, jaja, ribe, ostalih useva i doprinesu postizanju potrebnih EU standarda.
IPARD Mera 3: Ulaganje u preradu, najava novog sektora
Prvi Javni poziv za Meru 3, prema najavama Ministarstva poljoprivrede, očekuju se tok...
Na izlaznoj stanici Gold Gondole u baru na vrhu Tornika postavljen je mlekomat i prateći suspenzor, tako da će svim posetiocima Zlatibora domaće, organsko mleko sada biti na dohvat ruke. Mlekomat ima zamenljivu jedinicu od 200 litara, a dis... Više [+]
Na izlaznoj stanici Gold Gondole u baru na vrhu Tornika postavljen je mlekomat i prateći suspenzor, tako da će svim posetiocima Zlatibora domaće, organsko mleko sada biti na dohvat ruke. Mlekomat ima zamenljivu jedinicu od 200 litara, a dispensor koji se nalazi pored mlekomata može da skladišti boce za mleko i ostale proizvode. ”Trenutno se u njemu nalaze proizvodi zlatiborske mlekare ”Naša Zlatka“ i trudićemo se da bude zastupljeno što više proizvoda našeg kraja sa teritorije opštine Čajetina. Ovde se mogu naći i organska jaja, suvo meso u slajsima, med i sve što bude proizvedeno, a da zadovoljava propisane standarde. Trenutno smo ponudili sireve”, kaže direktor Zlatiborskog eko agrara Marko Marić. #mlekomat
Foto: Yputube/Screenshot
TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci
Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE ! Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE "Vlaška magija" ✅ Gotovo jelo 🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔 🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔 100% domaće meso spremljeno... Više [+]
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE !
Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE
"Vlaška magija"
✅ Gotovo jelo
🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
100% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
✅ UVEK NA STANJU!
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – kru... Više [+]
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostavan hleb danas je specijalitet koji se u našoj tradicionalnoj kuhinji servira uz meso, predjelo, čorbe, a ima i mnogo recepata koji su slični proji, poput projare, koja je u stvari proja sa pšeničnim brašnom kojoj su dodati sir, zelje ili neki drugi sastojci. ”Veština pripremanja hrane je svrstana u nematerijalnu baštinu i svi se trude da imaju što više tradicionalne hrane u ponudi. Tako je i u ovom slučaju, dobro je da se čuje i za proju”, napominje Miodrag Ilić, autor knjige ”Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”. #proja
Predsednik Udruženja Agroprofit Čedomor Keco kaže da je naša realnost izvoz u Kinu smrznutog junećeg mesa, a svežeg u Italiju i Grčku. ”Na tursko tržište više ne treba da se računa. Svedoci smo i da je EU opteretila kupce našeg mesa visokom... Više [+]
Predsednik Udruženja Agroprofit Čedomor Keco kaže da je naša realnost izvoz u Kinu smrznutog junećeg mesa, a svežeg u Italiju i Grčku.
”Na tursko tržište više ne treba da se računa. Svedoci smo i da je EU opteretila kupce našeg mesa visokom carinom i da zato nismo konkurentni. Ako bi se vratili na tržište Grčke, koja sada kupuje meso udaljeno od 3.000 do 8.000 kilometara, imali bismo solidnu prodaju i dobru cenu”, kazao je Keco za Dnevnik i naveo da udruženje o tome ima pripremljen razgovor sa novom Vladom. Istakao je da bi se sa cenom žive junadi od 3,20 do 3,30 evra po kilogramu klaničari uklopili u izvoz, jer je junetina u Grčkoj 12,20 evra po kilogramu. Interesantan je i Izrael jer je tamo kilogram junetine 1.902 dinara. #izvozjunecegmesa
Foto: Pixabay
Na meniju predškolaca i osnovaca - divljač tri puta nedeljno
Na meniju predškolaca i osnovaca - divljač tri puta nedeljno - vest je koja dolazi iz Velike Britanije. Ovu su odluku doneli, piše Dailymail kako bi se kontrolisala popul...
Ne peče se bundeva samo u rerni, nego i u kazanu
Zdrava je bundeva, zdrava je rakija, zašto to ne pretočiti u jedan proizvod? Tom idejom se vodio Silvester Ruskovski iz Kucure pre desetak godina kada je shvatio da mu ka...
Šta vi znate o angus govedima? Skupo meso, a jeftin uzgoj - kako to? Lako, kažu u Novom Slankamenu :)
Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte. DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE ! Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE "Vlaška magija" ✅ Gotovo jelo 🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO J... Više [+]
Ukoliko i Vi želite "Magiju" u Vašoj prodavnici ili restoranu slobodno nas kontaktirajte.
DOSTUPNO ZA RESTORANE I PRODAVNICE !
Preduzetnička radnja S & S ČUVARI TRADICIJE
"Vlaška magija"
✅ Gotovo jelo
🔔MESO ZALIVENO U MAST-TRADICIONALNO JELO🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
100% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
✅ UVEK NA STANJU!
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #samodomaće , #tradicija , #mesoispodsača , #selo , #restoran , #restorani , #restoranibeograd , #kafane , #hrana #hranazadušu #brzahrana #brzahranabeograd #proslave #slava #rodjendan, #vlaskamagija #maliproizvođačihraneusrbiji #maliproizvođači #maliproizvodjaci #premiumhrana #prodavnice #dućani #market