Pretraživanje postova
Bojan Mojsa iz Gaja i ove godine ide korak ispred! Od prve faze do danas — sve po pravilima BTZ tehnologije ✔️ Start sa Biofor Active + BioP ✔️ Sada BioEho — za finalni učinak Zašto je BioEho ključan sada? 🟢 Jača oporavak od stresa (vrućin... Više [+]
Bojan Mojsa iz Gaja i ove godine ide korak ispred! Od prve faze do danas — sve po pravilima BTZ tehnologije
✔️ Start sa Biofor Active + BioP
✔️ Sada BioEho — za finalni učinak
Zašto je BioEho ključan sada?
🟢 Jača oporavak od stresa (vrućine, herbicidi, suša)
🟢 Održava lisnu masu
🟢 Pomaže boljem nalivanju zrna i većem prinosu
BTZ tehnologija nije samo tretman
To je strategija — da iz svakog hektara izvučeš maksimum
📸 Snimljeno u Gaju — tamo gde kukuruz priča drugačiju priču!
Pišite nam, tu smo za svako pitanje!
#mikrobioloskadjubriva #bioforsystem #ishranabiljaka #bioeho #btztehnologija
Bojan Svaba Mojsa
Usvajanje novih tehnologija je prirodan razvoj koji dolazi između generacija, kao što je u moje vreme došlo do uvođenja kombajna, napominje Momir Alvirović iz kompanije Agrodron, koja je jedan od pionira korišćenja bespilotnih letelica u po... Više [+]
Usvajanje novih tehnologija je prirodan razvoj koji dolazi između generacija, kao što je u moje vreme došlo do uvođenja kombajna, napominje Momir Alvirović iz kompanije Agrodron, koja je jedan od pionira korišćenja bespilotnih letelica u poljoprivredi u Srbiji. ”Današnja generacija poljoprivrednika ima na raspolaganju moderne moćne alate da svoj rad učini produktivnijim i ekonomičnijim. Njima su digitalne tehnologije dostupne, one su se u međuvremenu razvile, uključujući i granu robotike i bespilotnih sistema. Svi ovi alati ne menjaju osnovnu filozofiju, već daju priliku modernim proizvođačima da ih akumuliraju brže i da ih preciznije primene, kako bi proizveli više sa manje troška“, kaže on. #dronupoljoprivredi
Foto: Pixabay
Jedan od najpoznatijih italijanskih i svetskih enologa i proizvođača vina, Rikardo Kotarela, podigao je vinograd u selu Misača kod Aranđelovca i planira da proizvodi vino u Srbiji. ”Projektovana je i predivna vinarija i verujem da će za par... Više [+]
Jedan od najpoznatijih italijanskih i svetskih enologa i proizvođača vina, Rikardo Kotarela, podigao je vinograd u selu Misača kod Aranđelovca i planira da proizvodi vino u Srbiji. ”Projektovana je i predivna vinarija i verujem da će za par godina odatle doći titula ‘najbolje proizvedenog vina u Srbiji’. To je moja želja, ali siguran sam da će postati stvarnost“, rekao je Kotarela. Rikardo i njegov brat Renzo su šesta generacija vinara u porodici, koja je iz mesta Monterubijaljo, u Umbriji. Njihova zajednička kompanija Falesco proizvodi neka od najboljih i najpoznatijih italijanskih vina. Srbija, kako je ocenio, ima veliku tradiciju koju ”iskreno rečeno”, nije prenela u sadašnjost. #vinograd
Dragi prijatelji, Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da sam pokrenuo online portal posvećen hortikulturi! 🌿🌼 Na ovom portalu možete pronaći razne informacije o uzgajanju biljaka, savetima za negu cveća, kao i inspiraciju za vaš vrt ili balkon. Bez obzira da li ste iskusni baštovan ili tek po... Više [+]
Dragi prijatelji,
Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavam da sam pokrenuo online portal posvećen hortikulturi! 🌿🌼
Na ovom portalu možete pronaći razne informacije o uzgajanju biljaka, savetima za negu cveća, kao i inspiraciju za vaš vrt ili balkon. Bez obzira da li ste iskusni baštovan ili tek počinjete, naš cilj je da vam pomognemo da vašu ljubav prema biljkama pretvorite u stvarnost.
Pozivam vas da posetite moj portal cvetniportal.in.rs i istražite sve što imamo da ponudimo. Ako vam se dopadne, bio bih zahvalan ako biste podelili link sa svojim prijateljima i porodicom. Svaka podela znači mnogo i pomaže nam da zajednicu ljubitelja hortikulture učinimo još većom!
Hvala vam na podršci i radujem se vašim utiscima!
Srdačan pozdrav,
Otvorene su prijave za petu “Pekarijadu”, nacionalno takmičenje pekara Srbije. "Organizujemo kvalifikacije u pet gradova i profesionalni pekari se takmiče u pet kategorija: moj hleb, burek (prazan i sa sirom), pica, kroasan i štrudla (sa ma... Više [+]
Otvorene su prijave za petu “Pekarijadu”, nacionalno takmičenje pekara Srbije. "Organizujemo kvalifikacije u pet gradova i profesionalni pekari se takmiče u pet kategorija: moj hleb, burek (prazan i sa sirom), pica, kroasan i štrudla (sa makom i sa orasima). Pet lokacija su Beograd - Lesaffre Srbija Baking Center gde takmičenje startuje u martu. Zatim idemo u Novi Sad gde se takmičenje održava u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije 3. i 4. aprila, nakon toga je Požega i Poljoprivredna škola ”Ljubo Mićić“ 8. i 9. aprila, u Paraćinu Tehnološka škola 15. i 16. aprila i u Leskovcu Dom učenika srednjih škola 23. i 24. aprila", kaže Ljubomir Pavlović iz organizacionog odbora “Pekarijade”. #pekarijada
Udruženje Moja Srbija saopštilo je da je počeo prvi krug glasanja u izboru najboljih domaćih proizvoda, brendova i društveno odgovornih kompanija kroz kampanju "Najbolje u Srbiji 2025". Građani u prvom krugu mogu glasati putem sajta do 31.... Više [+]
Udruženje Moja Srbija saopštilo je da je počeo prvi krug glasanja u izboru najboljih domaćih proizvoda, brendova i društveno odgovornih kompanija kroz kampanju "Najbolje u Srbiji 2025". Građani u prvom krugu mogu glasati putem sajta do 31. januara, a drugi krug se sprovodi "lice u lice" u 10 gradova u Srbiji. Učesnici mogu u okviru te kampanje na osnovu glasova potrošača dobiti priznanja "Moj izbor", za najbolje domaće proizvode i brendove i "Miljenik potrošača", za omiljene brendove na tržištu Srbije. Kompanije i organizacije, kako je navedeno, mogu da se prijave i za priznanje "Dobročinitelj 2025", nagradu za izuzetan diprinos zajednici, očuvanju životne sredine i pomoć najugroženijima. #najboljeusrbiji
Najbolje u Srbiji
Kampanja Najbolje u Srbiji sastoji se iz 3 akcije: Miljenik potrošača, u okviru koje...
I ove zime, od 17. do 19. januara, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije organizuje jedinstvenu akciju građanske nauke ”Ptice moje hranilice” u kojoj mogu da učestvuju ljubitelji prirode svih uzrasta. Kako biste učestvovali, sve što... Više [+]
I ove zime, od 17. do 19. januara, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije organizuje jedinstvenu akciju građanske nauke ”Ptice moje hranilice” u kojoj mogu da učestvuju ljubitelji prirode svih uzrasta. Kako biste učestvovali, sve što je potrebno da uradite jeste da od 17. do 19. januara izdvojite sat vremena tokom kojih ćete posmatrati i zabeležiti vrste ptica i njihovu brojnost. Hranilica je poželjna, ali nije neophodna za učešće u brojanju. Podaci se dostavljaju jednostavno, preko sajta hranilice.pticesrbije.rs. Za sve ljubitelje fotografisanja, otvoren je foto-konkurs koji će trajati do ponoći 26. januara. #pticemojehranilice
Brojanje ptica sa hranilica 17-19. januar 2025. - Ptice moje...
U najavljenom periodu, trećeg vikenda januara, od petka do nedelje napravite vremena...
Agroturizam: Povratak korijenima, očuvanje baštine i nova prilika za zaradu
Na prvu pomisao, selo mnogima znači mir, zelenilo i slike starijih generacija, daleko od užurbanog urbanog života. No, danas u agroturizmu leži potencijal za nešto mnogo...