Pretraživanje postova
Dedini brkovi Korica: 100ml mlakog mleka 1/2 kocke svezeg kvasca 400gr ostrog brasna 180gr margarina 4 zumanca 5 kasika secera 3 kasike kisele pavlake Fil: 4 belanca 150gr secera 200gr mlevenih oraha Glazura: 100gr cokolade 5 kasika ulja i... Pročitaj celu belešku »
Dedini brkovi
Korica:
100ml mlakog mleka
1/2 kocke svezeg kvasca
400gr ostrog brasna
180gr margarina
4 zumanca
5 kasika secera
3 kasike kisele pavlake
Fil:
4 belanca
150gr secera
200gr mlevenih oraha
Glazura:
100gr cokolade
5 kasika ulja
i jos potrebno:
pekmeza za premazivanje
100gr -150gr mlevenih oraha za posipanje
Mleko i kvasac razmutiti i ostaviti da nadodje. Zatim penasto umutite margarin i secer. U to dodajte zumanca i pavlaku. Kada ste sve to umutili pomesajte smesu sa nadoslim kvascem i brasnom. Zamesite testo. (Mozete narendati malo korice od narandze ) Jufku podelite na cetiri dela. Od svakog dela razvucite koricu velicine 35x25. Koru premazite dzemom po zelji. Ja sam premazala dzemom od dunja. Preko pospite mlevene orahe i oba kraja urolajte prema sredini, ali tako da se rolati ne dodiruju. Ostavite 2-3 cm razmak izmedju rolata. Rolate redjajte na pek papir u veliki pleh od elektricnog sporeta. Kada ste zavrsili sa motanjem sva cetiri dela, penasto umutiti belanac i secer pa u to lagano umesajte mlevene orahe. Taj fil premazite u onaj razmak sto ste ostavljali. Pustite da malo odmori i onda pecite u zagrejanoj rerni.
Kada je kolac ispecen ostavite ga da se ohladi. Ohladjen kolac premazite glazurom od cokolade i ulja.
Kraljevski vinogradi iz Petrčana nedaleko Zadra ime vuku iz bogate prošlosti ovog kraja, a sami lokalitet nasada iznad mora ga svakako potvrđuje. Danas su među najvećim vinarima Dalmacije, a uskoro više na portalu #pantalon #petrčane #pošip... Pročitaj celu belešku »
Kraljevski vinogradi iz Petrčana nedaleko Zadra ime vuku iz bogate prošlosti ovog kraja, a sami lokalitet nasada iznad mora ga svakako potvrđuje. Danas su među najvećim vinarima Dalmacije, a uskoro više na portalu #pantalon #petrčane #pošip #plavac #crljenak #vina #vinograd #kušaonica #restoran
Rada Milišić
pre 1 godinu
Davno sam ovaj kolač pravila, a mogla bih ponovo.