Pretraživanje postova
Jedan od najlekovitijih spojeva: sremuš i rakija
Za pripremu tinkture sremuša potrebno je: 1. Dobar doručak (po ukusu) uz salatu od svežih listova sremuša 2. Iseckan sremuš 3. Kvalitetna rakija kojom će se sremuš prelit...
Kako od jedne grane dobiti više ožiljenih reznica smokve 👩🌾
Ožiljavanje reznica smokve je zaista jednostavan proces, i na ovaj način se može razmnožiti bilo koja sorta. Smokva je zdrava, puna je vlakana, minerala i vitamina. Može...
Julijana Kuzmić
pre 1 mesec
Vao, svaka čast! Fotogalerija je odlična! Vao, svaka čast! Fotogalerija je odlična!
Od bolesti koje se prenose putem hrane na godišnjem nivou oboli oko 600 miliona ljudi u svetu, a prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane, te je najveća obmana potrošača kod proizvoda kao što s... Više [+]
Od bolesti koje se prenose putem hrane na godišnjem nivou oboli oko 600 miliona ljudi u svetu, a prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane, te je najveća obmana potrošača kod proizvoda kao što su čokolade, sokovi, kafa, med, sir, crni hleb i rakija, pokazuje revizija Državne revizorske institucije. Revizijom je utvrđeno i da ne postoji obaveza obaveštavanja javnosti o utvrđenim prevarama u vezi sa hranom, te je DRI dala preporuku Ministarstvu poljoprivrede da se u okviru zakonske regulative uvede termin ”prevare u vezi sa hranom”. Drugi zaključak ukazuje da institucionalni okvir predviđen Zakonom o bezbednosti hrane nije efektivno uspostavljen, a aktivnosti Stručnog saveta, osnovanog 2017. godine, nisu doprinele proceni rizika u oblasti bezbednosti hrane na nacionalnom nivou. Jedan od problema jeste i nedostatak kontinuiteta u monitoringu hrane. #bezbednosthrane
Ne peče se bundeva samo u rerni, nego i u kazanu
Zdrava je bundeva, zdrava je rakija, zašto to ne pretočiti u jedan proizvod? Tom idejom se vodio Silvester Ruskovski iz Kucure pre desetak godina kada je shvatio da mu ka...
Domaca ljuta rakija
Istraživačko-razvojni Institut za veštačku inteligenciju Srbije radi na elektronskom nosu koji mašini pruža čulo mirisa i time može da pomogne u privredi. Istraživač-pripravnik na Institutu Savo Ičagić kaže da inspiracija postoji u biološko... Više [+]
Istraživačko-razvojni Institut za veštačku inteligenciju Srbije radi na elektronskom nosu koji mašini pruža čulo mirisa i time može da pomogne u privredi. Istraživač-pripravnik na Institutu Savo Ičagić kaže da inspiracija postoji u biološkom sistemu od životinja i ljudi i da se na tome radi poslednjih 50 godina. Ideja je u tome da se koriste različiti receptori za različite mirise koje posle mozak obrađuje i stvara percepciju o tome. Slično tome je korišćenje niza gasnih senzora, a svaki od njih ima naklonost ka određenim gasovima. Računar primenom različitih metoda dolazi do percepcije mirisa, ne klasičnog mirisa voća, ili parfema nego kvalitativnog sastava gasova. U toku je pilot eksperiment sa Institutom za voćarstvo u Čačku - radi se o primeni elektronskog nosa u procesu pozivodnje alkoholnih pića. #vestackinos #rakija
U nastavku realizacije projekta ”Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje”, Regionalna razvojna agencija ”Braničevo-Podunavlje”, organizovala je u Beogradu obuku na temu ”Pripreme i serviranja novo razvijenih... Više [+]
U nastavku realizacije projekta ”Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje”, Regionalna razvojna agencija ”Braničevo-Podunavlje”, organizovala je u Beogradu obuku na temu ”Pripreme i serviranja novo razvijenih regionalnih gastronomskih specijaliteta i uparivanja istih sa rakijama i vinima”. Tim profesora kuvarstva osmislio je na osnovu autentičnih lokalnih proizvoda iz ova dva regiona čak 10 novih regionalnih specijaliteta koji će se naći na menijima ugostiteljskih objekata – članova mreže ”Lokalni zalogaj”. Obuka koju je vodio prof. dr Obren Drljević sa saradnicima, bila je namenjena upravo njima, koji u okviru svojih objekata primaju goste i pripremaju hranu. #lokalnizalogaj
Na prodaju domaca rakija Sljiva (rodna, ranka, lepotica i stenlej) 19 gradi Kajsija (keckemetska ruza) 18 gradi Dunja 18 gradi U ponudi i vece kolicine MEKE rakije jacine 12 gradi Sve inf na 063 8023 576 Dogovor oko cena Selo Bozurnja kod T... Više [+]
Na prodaju domaca rakija
Sljiva (rodna, ranka, lepotica i stenlej) 19 gradi
Kajsija (keckemetska ruza) 18 gradi
Dunja 18 gradi
U ponudi i vece kolicine MEKE rakije jacine 12 gradi
Sve inf na 063 8023 576
Dogovor oko cena
Selo Bozurnja kod Topole Oplenacke
U Vrnjačkoj Banji, 11. i 12. avgusta biće organizovan festival vina, uz učešće 35 vinarija, saopštili su organizatori iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja. Najavljeno je 35 vinarija od čega pet regionalnih i još 30 za koje organizator... Više [+]
U Vrnjačkoj Banji, 11. i 12. avgusta biće organizovan festival vina, uz učešće 35 vinarija, saopštili su organizatori iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja. Najavljeno je 35 vinarija od čega pet regionalnih i još 30 za koje organizator smatra da su među najznačajnijim iz Srbije, potom pet proizvođača rakija, isto toliko štandova sa delikatesima, a za lakšu orjentaciju tu je i veliki štand TO Vrnjačka Banja. Veliki broj kvalitetnih vinarija koje već posluju ili su u nastajanju u krugu od 100 km oko Vrnjačke Banje garancija su daljeg uzleta ovog festivala na otvorenom koji će i ove godine, osim odličnim izborom vina, biti obogaćen dodatnim sadržajima širenja vinske kulture. #festivalvina
Slavica Mrso
pre 3 nedelje
Samo za hrabree 💪💪
Dragan.O
pre 3 nedelje
Љековита комбинација. На здравље било.
Sofija Knežević
pre 3 nedelje
😂😂😂
JasminaK
pre 3 nedelje
Koga ne ubije, taj ce sigurno ozdraviti🤣😅
Sofija Knežević
pre 3 nedelje
Probaćeš čim bude spremna za konzumiranje 😁.
Petar Knežević
pre 3 nedelje
Kakvog je ukusa?