Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Svetska zdravstvena organizacija i Organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) objavile su izveštaj u kom su rangirane najčešće virusne bolesti koje se prenose hranom. Ovaj izveštaj je zasnovan na mikrobiološkoj proceni rizika, a rezultati pokazuju da je norovirus glavni uzrok bolesti koje se prenose hranom. Prema izveštaju stručnjaka za procenu mikrobiološkog rizika, norovirus izaziva oko 125 miliona slučajeva bolesti i odgovoran je za oko 35.000 smrtnih slučajeva godišnje. Iako je uglavnom povezan sa hranom koja se prodaje već pripremljena, smrznutim bobicama i školjkama, norovirus se može širiti kroz ceo lanac ishrane. Sledeći na listi su virus hepatitisa A i virus hepatitisa E. #norovirus
Foto: UN FAO