Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pošto mi se javilo dosta vas zainterosovanih kakvo je to vino od zove i na čemu vaš enolog danas radi, odlučio sam da podelim sa Vama deo procesa proizvođenja
vina od muskt-hamburga i aronije!

Biće možda za tridesetak litara u kome svi učimo i trudimo da proizvedemo najprirodnije vino pritom uzmajući od voća i prirode sve što nam je dala.

3.5kg aronije i 25kg muskat hamburga.
15gr selekcionog vinskog kvasca lalvin D47
0.5 gr lalzym EX-V pektolitičkog enzima za voće
20gr Go Ferm protect(na početku fermentacije da obezbedi kvascu sve uslove za dalje razvijanje)
3gr fermaid-e(hrana za kvasce, ukupno 6 gr, ali 3 gr na pocetku fermentacije da obezbedi kvascima sredinu za razvijanje isključivo ukusa vina i sprečila bilo kakvo kvarenje vina usled nedostatka nutrijenata, a ostak doze na sredini fermentacije).
PH je 4 što je idealno za naše kvasce!

Maceracija traje samo 3 do max 4 dana zbog jakih antocijana i tanina kojih ima u aroniji, nakon toga presovanje i filtriranje šire do kraja fermentaicje,
Javljam se na narednom procesu. :)