ZLATIBORSKI KAČAMAK
U nizu specijaliteta koje su posetioci mogli da probaju na upravo održanom Good Food & Wine festivalu u Beogradu, njihovu veliku pažnju izazvao je zlatiborski kačamak. Samom pripremom na otvorenom uz ljubaznog kuvara i simpatične devojke sa štanda “Zlatiborca”, koje su nudile ovo jelo zainteresovanima da ga degustiraju, zlatiborski kačamak je bio pravi hit ove manifestacije. Iako se radi o vrlo rasprostranjenom jelu od kukuruznog brašna, saznali smo i uverili se da je zlatiborski kačamak ipak poseban. U njemu, pored brašna, ima i pojedinih dodataka u zavisnosti od volje kuvara ili domaćice koja sprema kačamak. Zbog toga jelo vrlo prija i kada se jede samo, ali u zlatiborskom kraju uz njega služe kajmak, sir, kiselo mleko ili mleko, a često se jede i sa pretopom, slaninom ili čvaracima, a sve to najbolje ide uz domaću prepečenicu. Devojke sa štanda “Zlatiborca” posetiocima festivala nudile da uz kačamak uzmu slaninu ovog poznatog proizvođača.
That_Miodrag
pre 1 godinu
Bio, u 11:30-12:00 a kačamak najavljen za 15:00, nisam hteo da čekam, kupio neke sireve -- kod onog što je imao i tartufe i one žene do njega, prema Više [+]