Pretraživanje tekstova
Evropska mreža agronovinara - ENAJ uvodi promene u svoj rad.
Evropska mreža agronovinara (ENAJ - European Network of Agricultural Journalists) pozdravila je svog dugogodišnjeg predsednika Jefa Verhaerena koji će i dalje ostati aktivan i pomagati svojim kolegama kroz upravni odbor. Na njegovo mesto došla je Katharina Seuser koja će od sada voditi networking novinara specijalizovanih za poljoprivredu širom Europe, a dolazi iz Nemačke.
Kao jedan od najboljih načina povezivanja, istakli su niskobudžetna putovanja stručnog karaktera kroz koja bi se novinari upoznali sa stvarnim stanjem poljoprivrede u svakoj državi. U tom smislu, 2017. će biti vrlo uzbudljiva, najavljuju. "Planiramo aktivnosti u Bugarskoj, Rumuniji, Češkoj, Sloveniji i Hrvatskoj pa se nadamo da će novinari iskoristiti ova studijska putovanja i naučiti o poljoprivredi u drugim zemljama članicama EU", kažu iz organizacije.
Katharina Seuser je jedna od osnivačica ENAJ organizacije. Dosad je uspešno organizovala događaje za novinare i obavljala dužnost potpredsednice ENAJ-a. Predsedica je nemačkog ogranka VDAJ i predsedavaće IFAJ (International Federation of Agricultural Journalists - IFAJ) kongresom u Nemačkoj ove godine.
ENAJ uz novu predsednicu ima i novu web stranicu. Redizajn je učinio informacije vidljivijim, olakšano je ažuriranje, a stranica je privlačnija oku. Sada, članovi ENAJ mreže mogu dodavati članke, videopriloge i prenose na bilo kojem jeziku kako bi delili najnovije informacije s kolegama.
Potpredsednik uprvanog odbora ENAJ Erik Massin dao je ostavku, a na njegovo mesto dolazi Nicole Ouvrard predsednica francuskog udruženja AFJA. Lisa Bellocchi iz Italije je nova potpredsednica odbora. Od sada, ENAJ počinje organizoavati i webinare, web seminare kako bi novinari mogli učestvovati sa različitih lokacija.
Tagovi
ENAJ Agronovinari VDAJ Katharina Seuser IFAJ
Autorka
Više [+]
Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Učenici Mlekarske škole u školskoj radionici proizvode pirotski kačkavalj, jogurt i sireve, a redovni su i na svim takmičenjima širom Srbije..