Pretraživanje tekstova
Zahvaljujući složenom procesu koji je razvio jedan istraživač, iz kilograma perja može se ekstrahovati više od 750 grama proteina pogodnih za prehrembene proizvode
U Evropskoj uniji svake godine se baci 2,3 miliona tona kokošijeg perja. Ovaj podatak je zainteresovao tajlandskog istraživača i dizajnera koji živi i radi u Londonu.
Soravut Gun Kitibantorn došao je na ideju da iz ovog otpada koji uglavnom ni za šta ne služi, izvuče belančevine i potom od njega napravi svojevrsno meso, piše firstclass.
Naime, 91 odsto kokošijeg perja čine proteini, tačnije keratin koji ima visok sadržaj antioksidanasa. Osim toga, sadrži osam aminokiselina neophodnih za zdravu ishranu.
Zahvaljujući složenom procesu koji je razvio, iz kilograma perja može se ekstrahovati više od 750 grama proteina pogodnih za prehrembene proizvode.
Njegova firma Kera je od toga napravila veštačko meso za koje tvrde da nije njegova zamena nego da je čak bolje od mesa.
Prvi put su ga testirali u Londonu krajem marta, a vesti sa terena kažu da degustatori nisu mogli razlikovati proizvod od pravog mesa.
Tagovi
Prehrambeni proizvod Istraživanje Zamena za meso Veštačko meso Kokošije perje
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Na ovoj fotografiji koju Vam šaljem na konkurs se vidi da i mladji naraštaj u porodici nastavlja sa uzgojom krava na porodičnoj farmi ! #RuralFoto#selo
Milovan Vucicevic
pre 2 nedelje
Poštovana Dinka ,Hvala Vam na lajku! Poštovana Dinka ,Hvala Vam na lajku!
Milovan Vucicevic
pre 3 nedelje
Poštovana Iljana ,Hvala Vam na lajku ! Poštovana Iljana ,Hvala Vam na lajku !
Milovan Vucicevic
pre 3 nedelje
Poštovana Iljana ,Hvala Vam na lajku ! Poštovana Iljana ,Hvala Vam na lajku !
Milovan Vucicevic
pre 3 nedelje
Poštovana Leticija, Hvala Vam na lajku ! Poštovana Leticija, Hvala Vam na lajku !
Milovan Vucicevic
pre 3 nedelje
Poštovana Gordana ,Hvala Vam na lajku! Poštovana Gordana ,Hvala Vam na lajku!