Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival kulena
  • 13.02.2024. 16:30
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Kisač

Međunarodni festival kulena - 24. februara u Kisaču

Zainteresovani za ocenjivanje u suvom fermentisanom kulenu mogu predati svoj kulen 23. februara od 10h do 22h.

Međunarodni festival kulena - 24. februara u Kisaču
Foto: FB/Udruženje građana Kisački kulen
  • 228
  • 15
  • 0

Udruženje građana "Kisački Kulen" 24. februara organizuje u ovom selu Međunarodni festival Kisačkog kulena, stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije

Festival posvećen poznatom kisačkom specijalitetu na prvom mestu je takmičarskog karaktera. Takmičenje se organizuje u dve kategorije: ocenjivanje suvog fermentisanog kulena i nadmetanje u pravljenju i prženju kobasica. Posetioci su u prilici da degustiraju i kupe delikatese od mesa, ali i raznovrsne slatke i slane domaće proizvode. Festival je upotpunjen muzičkim programom.

Zainteresovani za ocenjivanje u suvom fermentisanom kulenu mogu predati svoj kulen 23. februara od 10h do 22h, stoji na sajtu organizatora. Uslovi su da ekipa mora takođe učestvovati u takmičenju u pravljenju i prženju sveže kobasice ili mora biti član našeg udruženja. Ukoliko se ne ispunjavaju dati uslovi, učešće iznosi 1.000 din.

Takmičenje u izradi svežih kobasica

Takmičarski tim je sastavljen od četiri člana, a kotizacija za takmičarski tim iznosi 14.000 din. Maksimalni broj osoba za stolom može biti 10.

U ceni kotizacije je uračunato:

  • mleveno svinjsko meso za proizvodnju kobasica 10 kg, plastična posuda za mešanje mesa (jedan komad),
  • usoljena i oprana tanka svinjska creva (15 metara),
  • higijenske rukavice (8 komada), sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (dva komada),
  • kecelje sa logom Festival kisačkog kulena (četiri komada)
  • kese za uzorke kobasice (jedan komad), tepsiju za prženje uzorka kobasice (jedan komad)
  • uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje na roštilju organizatora.

Takmičarski tim donosi:

  • začine i druge sastojke za kobasice,
  • mašinu za punjenje kobasica, posudu za pranje creva,
  • tepsiju ili tiganj za prženje kobasice,
  • vlastite proizvode za dekoraciju takmičarskog tima, uniformu i predmete za dekoraciju stola

Takmičarski tim predaje organizatoru:

  • uzorak pržene kobasice za ocenjivanje u tepsiji od organizatora otprilike 25 cm
  • uzorak sveže kobasice za ocenjivanje u tepsiji od organizatora otprilike 25 cm
  • uzorak sveže kobasice za tombolu u kesi od organizatora otprilike 80 cm.

Deo proizvedenih kobasica možete ispržiti na uslužnom roštilju organizatora ili sve na sopstvenom roštilju ili kao sveže odneti kući.

Zainteresovani za takmičenje u pravljenju i prženju kobasica mogu se javiti na telefon 063 158 3241 ili na 063 892 0802, kao i na email: kisacki.kulen@gmail.com.


Tagovi

Kisački kulen Međunarodni festival kulena Takmičenje Sveže kobasice


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva