Zainteresovani za ocenjivanje u suvom fermentisanom kulenu mogu predati svoj kulen 23. februara od 10h do 22h.
Udruženje građana "Kisački Kulen" 24. februara organizuje u ovom selu Međunarodni festival Kisačkog kulena, stoji na sajtu Turističke organizacije Srbije.
Festival posvećen poznatom kisačkom specijalitetu na prvom mestu je takmičarskog karaktera. Takmičenje se organizuje u dve kategorije: ocenjivanje suvog fermentisanog kulena i nadmetanje u pravljenju i prženju kobasica. Posetioci su u prilici da degustiraju i kupe delikatese od mesa, ali i raznovrsne slatke i slane domaće proizvode. Festival je upotpunjen muzičkim programom.
Zainteresovani za ocenjivanje u suvom fermentisanom kulenu mogu predati svoj kulen 23. februara od 10h do 22h, stoji na sajtu organizatora. Uslovi su da ekipa mora takođe učestvovati u takmičenju u pravljenju i prženju sveže kobasice ili mora biti član našeg udruženja. Ukoliko se ne ispunjavaju dati uslovi, učešće iznosi 1.000 din.
Takmičarski tim je sastavljen od četiri člana, a kotizacija za takmičarski tim iznosi 14.000 din. Maksimalni broj osoba za stolom može biti 10.
U ceni kotizacije je uračunato:
Takmičarski tim donosi:
Takmičarski tim predaje organizatoru:
Deo proizvedenih kobasica možete ispržiti na uslužnom roštilju organizatora ili sve na sopstvenom roštilju ili kao sveže odneti kući.
Zainteresovani za takmičenje u pravljenju i prženju kobasica mogu se javiti na telefon 063 158 3241 ili na 063 892 0802, kao i na email: kisacki.kulen@gmail.com.
Tagovi
Autor