Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Axial 50 EC

Syngenta Agro d.o.o

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o

Syngenta Agro d.o.o.
Airport City Belgrade
Omladinskih brigada 88b, IV sprat
11070 Novi Beograd
Tel: +381 11 3129982

Facebook
Instagram
Youtube
 

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

  • Pakovanje:  12 x 1 l
  • Aktivna materija: 50 g/lPinoksaden
  • Način delovanja: BBCH12-39 Divlji ovas od faze trećeg lista do faze prvog kolenca (BBCH13-30)

AXIAL® 50 EC najbolje rešenje za suzbijanje travnih korova u strnim žitima

U prolećnom periodu potrebno je voditi računa o različitim vrstama širokolisnih korova koji su već u razvoju, ali ne smemo zaboraviti ni na uskolisne korove koji u pojedinim godinama mogu prouzrokovati velike probleme u žetvi pšenice i ječma. Štete se ispoljavaju u kasnijim fazama razvoja pšenice kada divlji ovas nadrasta gajeni usev, zasenjuje gornje lišće i samim tim otežava nalivanje zrna.

Pojava divljeg ovsa u usevima pšenice, poslednjih godina zadaje velike probleme ratarima u centralnoj Srbiji, Mačvi, okolini Mladenovca i Obrenovca. AXIAL® 50 EC kompanije Syngenta efikasno suzbija divlji ovas što rezultira uvećanjem prinosa i profitabilnosti.

AXIAL® 50 EC je herbicid  za suzbijanje širokog spektra uskolisnih korova u ozimoj pšenici i ječmu.
Osigurava potpunu i dugotrajnu zaštitu od divljeg ovsa (Avena fatua), ali i od drugih ekonomski najznačajnijih uskolisnih korova - muharika (Setaria spp), ljuljeva (Lolium spp.), mišjeg repka (Alopecurus myosuroides), slakoperke (Apera spica-venti).

Odlikuje se fleksibilnim vremenom primene, od fenofaze 2 lista do pojave lista zastavičara pšenice (BBCH 12-39). AXIAL® 50 EC je najbolje primeniti nakon nicanja uskolisnih korova ili kada su korovi u fazi od trećeg lista do prvog kolenca.

Preporučena količina primene je 0,6-1,2 l/ha. U slučaju da na parceli imamo jako veliku brojnost divljeg ovsa (Avena fatua), preporuka je da se ide sa većom dozom Axiala ili eventualno da se tretman radi u splitu zbog činjenice da nicanje divljeg ovsa može biti razvučeno u dužem vremenskom periodu.

AXIAL® 50 EC se usvaja u biljno tkivo isključivo preko lista. Kao sistemik se vrlo brzo premešta u koren i nadzemni deo korovskih biljaka. Osetljivi korovi prestaju da rastu u roku od 48 sati, a za dve nedelje u potpunosti odumiru. S obzirom da deluje isključivo preko lista, vlaga u zemljištu ima minimalan uticaj na efikasnost ovog herbicida.

Za proširenje spektra delovanja na širokolisne korove, preporučuje se mešanje AXIAL® 50 EC sa herbicidima na bazi aktivne materije fluroksipir, florasulam ili tribenuron-metil.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Datum objave oglasa: 04.08.2020.
Datum izmene oglasa: 26.04.2023.
Pregleda: 873
Šifra oglasa: 47675

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas