Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Bistrol home - preparat za prečišćavanje septičkih jama

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Deratizacija i dezinsekcija.

Agro-nika d.o.o

Kontakt - Agro-nika d.o.o

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Bistrol Home je preparat za prečišćavanje septičkih jama prirodnim putem. Koristi se za otklanjanje neugodnih mirisa iz kanalizacije preko umivaonika, sudopera, septičkih jama i WC školjki. 

Zagađenje voda predstavlja najkompleksniji globalni ekološki problem. Svako zagađenje kemijskim otpadom iz industrije i transporta, pesticidima s poljoprivrednih površina dospijeva do podzemnih voda, bunara, rijeka, jezera i mora. Domaća otpadna voda predstavlja vodovodsku vodu ili prirodnu vodu približne kvalitete koja je upotrebljena za kuhanje, pranje ili sanitarne potrebe u domaćinstvu. Pored mineralnih i organskih tvari, ona još sadrži i značajne količine humanih ekskremenata, papira, sapuna i drugih sredstava za pranje, otpadaka od hrane i velikog broja drugih otpadnih materijala. Septički sustav je mini pogon za preradu kanalizacijskog otpada i otpadnih voda. Ovaj složeni sustav sastoji se od sanitarnih uređaja, cijevi, septičkog tanka ili septičke jame i zone u koju se odlijeva otpadna voda (okolno zemljište). Da bi se izbjegli poremećaji u funkcioniranju i blokade septičkog sustava, neophodno je da se razumije kako on radi i kako ga treba preventivno održavati.

Moderan način života nameće upotrebu raznih kemijskih sredstava za održavanje osobne i opće higijene u domaćinstvu, koja izuzetno negativano utječu na uvjete u septičkom sustavu. Narušavanje prirodnog biološkog balansa prvo dovodi do usporenog rada septičke jame, a kasnije i do potpunog začepljenja uslijed taloženja nerazgrađenog otpada. Izuzetan problem predstavlja i taloženje nerazgrađenih masti i ulja u zemljištu oko same jame, čime dolazi do stvaranja potpuno nepropusne zone i ona postaje zatvorena. Sadržaj se izlijeva na površinu, šire se neugodni mirisi i prijeti opasnost od infektivnih bolesti.

Sanitarne otpadne vode

Za prećišćavanje sanitarnih otpadnih voda preporučuje se korištenje preparata na bazi različitih vrsta mikroorganizama. Biološko prečišćavanje se primjenjuje za: uklanjanje organskih tvari; uklanjanje dušika (kao biogenog elementa) pomoću postupaka nitrifikacije i denitrifikacije; razgradnju mulja iz procesa primarne obrade otpadnih voda. Biološki procesi prečišćavanja voda mogu se odvijati kao aerobni i anaerobni, uz pomoć aerobnih ili anaerobnih mikroorganizama.

Znanstveno-istraživački tim Agrounik-a (Agro-nika) je razvio preparat BISTROL HOME za prečišćavanje sanitarnih otpadnih voda iz septičkih jama. Bistrol Home sadrži konzorcij aerobnih i anaerobnih bakterija koje su izolirane iz prirodnih sredina. Bakterije stvaraju enzime proteaze, celulaze i lipaze, koje razgrađuju sadržaj organskog otpada, otklanjaju neugodne mirise, smanjuju količinu mulja, skraćuju vrijeme do pražnjenja jame.

Sastav: 

BISTROL HOME sadrži aerobne i anaerobne saprofitne bakterije, koje razlažu proteine, celulozu i masti i ulja. Bakterije stvaraju enzime - proteaze, celulaze i lipaze, kojima razgrađuju mulj u septičkim jamama. Ove bakterije stvaraju i površinski aktivne metabolite - biosurfaktante koji sudjeluju u formiranju biofilmova, emulgiranju, degradaciji i transformaciji organskog otpada u mulju i vodi koja se nalazi u septičkoj jami.

Način djelovanja:

BISTROL HOME pomoću mikrobnih enzima, biosurfaktanata i formiranih biofilmova aktivira biološko razlaganje organskog otpada, smanjuje količinu mulja, rastvara i mineralizira čvrsti sloj taloga, smanjuje kemijsku i biološku potrošnju kisika (COD- Chemical Oxygen Demand i BOD- Biological Oxygen Demand). Također eliminira amonijak i ostale neugodne mirise, smanjuje zagađenje odlazeće vode kao i količinu sedimentiranog taloga na dnu. BISTROL HOME održava prirodni biološki rad septičkih jama, sprječava začepljenje i curenje, olakšava praženjenje septičkih jama i ne oštećuje kanalizacijske cijevi.

Primjena:

UPOTREBA:

  1. SEPTIČKE JAME ZAPREMINE OD 8-10 m3 :
  2. ZA ZAPUŠTENE SEPTIČKE JAME:

Sipajte 1 L BISTROL HOME-a direktno u WC školjku, umivaonik ili u septičku jamu. Prethodno promučkajte sadržaj.   

ZA REDOVNO ODRŽAVANJE SEPTIČKIH JAMA:

Sipati 250 ml svakih sedam dana u wc školjku, sudoperu i umivaonik i druge odvode ili izravno u septičku jamu.

ŠTO ĆETE DOBITI PRIMJENOM BISTROLA HOME?

  • Prečišćavanje septičke jame prirodnim putem;
  • Otklanjanje neugodnih mirisa iz kanalizacije, sudopera, umivaonika;
  • Sprječavanje začepljenja i curenja;
  • Lakše pražnjenje septičkih jama.

Info

Kategorija: Deratizacija i dezinsekcija
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 05.03.2019.
Datum izmene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 9144
Šifra oglasa: 42204

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas