Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

EC gel protiv mrava uništava cijelu koloniju!

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Deratizacija i dezinsekcija.

Cena: na upit

Opis

Uništava cijelu koloniju mrava ! Precizno doziranje pomoću štrcaljke !

Insekticidni gel – Mamac za suzbijanje mrava

  • Vrsta formulacije: RB – mamac (pripremljen za uporabu); gel
  • Insekticid - vrsta biocidnog pripravka br. 18
  • Kategorija korisnika: Široka javnost (amaterska uporaba).
  • Sastav (aktivna tvar): imidakloprid 0,01 % (CAS br.: 138261-41-3)
  • Dostupna jedinična pakiranja: 5g

EC GEL protiv mrava je insekticid formuliran kao mamac u gelu, namijenjen suzbijanju štetnih vrsta mrava: faraonski mrav (Monomorium pharaonis), argentinski mrav (Linepithema humile) i crni mrav (Lasius niger) koji služi za upotrebu u unutarnjim i vanjskim prostorima; ( u stambenim, industrijskim, javnim i komercijalnim zgradama, oko zgrada, na terasama i u privatnim vrtovima). Proizvod sadrži gorku tvar koja je odbojna ljudima i kućnim ljubimcima.

Način djelovanja

Snažan svježi mamac u EC GEL-u privlači mrave, koji ga smatraju izuzetno ukusnom hranom. Zahvaljujući odgođenom letalnom efektu, mrav ugiba nekoliko sati nakon izloženosti gelu (mrav se hrani gelom, ali dovoljan je i kontakt s gelom da dovede do ugibanja). Mravi radnici, koji nalaze gel, dovoljno dugo žive da gel unesu u mravinjak, distribuiraju ga unutar kolonije, te njime hrane ličinke, a u konačnici i kraljicu, što dovodi do uništenja cijele kolonije.

Upute za upotrebu

Prije upotrebe utvrditi razinu infestacije (niske ili visoke), gel se nalazi u preciznom aplikatoru (štrcaljki/patroni),što omogućuje preciznu dozaciju gela na za to predviđena mjesta. Nanesite gel u kapljicama ili linijama pokraj mravljih staza, uz mravinjake, na mjesta na kojima ima mravi ili u procjepe i pukotine na mjestima na kojima je uočena njihova prisutnost. Vanjska uporaba (terase, privatni vrtovi, okućnice): primijeniti na mjesta gdje je veća vjerojatnost pojavljivanja mrava: nadstrešnice, krovni vijenci, na mjestima ulaska žica i cijevi u strukturu zgrada. Uklonite alternativne izvore hrane iz okoline koji bi mogli biti konkurentni.

Način primjene i dozacija

Nakon sedam dana pregledajte mjesta nanošenja i ako je potrebno ponovo nanesite gel dok kolonija ne bude u potpunosti uklonjena. U slučaju potrebe tretman se može ponoviti nakon 3 mjeseca. Preporučuje se pranje ruku prije upotrebe mamca kako ne bi došlo do kontaminacije neugodnim mirisima poput duhana i sl. U blizini područja u kojima se nanosi sredstvo ne smiju se raspršivati druge kemikalije jer ga mogu kontaminirati i učiniti neprivlačnim mravima. Ne upotrebljavajte na drvenim ili poroznim površinama. Ako je potrebno nanesite proizvod na neporoznu podlogu npr plastičnu foliju i njome prekrijte drvene ili porozne podloge. U vanjskim prostorima, tj. u slučajevima kada vanjski uvjeti utječu na proizvod (kiša, jaka izloženost suncu, prljavština itd.), proizvod treba ponovno nanijeti. Proizvod pokazuje efikasnost veću od 90% mortaliteta unutar 15 dana.

Gel možete naručiti putem web shop-a OVDJE.

Mjere za smanjenje rizika

Ne nanosite proizvod na mjesta koja su već tretirana drugim insekticidom. Ovaj proizvod treba upotrebljavati naizmjenično s drugim proizvodima koji ga ne sadrže kako bi se spriječio razvoj rezistentnih populacija. Proizvod se smije ponovno nanositi samo dok se štetočine ne suzbiju. Slijedite preporučene doze i intervale pri upotrebi proizvoda. Slijedite upute kako ne bi bilo rizika za okoliš. Kada ga se upotrebljava oko zgrada, nemojte nanositi u blizini odvoda. Ako je tretirana zona povezana sa sustavom za odvod kišnice ili kanalizacijom, upotrebljavajte samo u područjima u kojim ne postoji opasnost da će biti pod vodom ili se smočiti, tj. u područjima zaštićenima od kiše, poplava i vode za čišćenje. Proizvod treba sigurno nanijeti kako ga životinje ili djeca ne bi pojeli. Ne bacajte proizvod na zemlju, u vodotokove, u sudoper ili odvod. Ne ispuštajte u okoliš. Ne nanositi na površine na kojima se čuva, priprema ili konzumira hrana ili hrana za životinje. Spriječiti onečišćenje vode za piće za ljude i životinje.

Mjere izbjegavanja rizika za specifičnu namjenu

Izbjegavajte kontakt s očima i kožom. Spriječiti da djeca i životinje dodu u dodir s tretiranom površinama. Ne nanositi na površine koje se često čiste.

Osnovni postupci za prvu pomoć

Ako proizvod dođe u kontakt s očima, obilno ispirite vodom barem 15 minuta. Obavezno skinite kontaktne leće. Ako dođe do kontakta s kožom, operite je sapunom i obilnom količinom vode, ali bez trljanja. Ako je moguće, odvedite osobu bolnicu i pokažite naljepnicu ili pakiranje kada je god to moguće. Ne ostavljajte otrovanu osobu samu.
Medicinski savjeti za liječnike i sanitarno osoblje: Liječenje je simptomatasko i suportivno. Ako je potreban medicinski savjet, trebate imati pri ruci spremnik ili naljepnicu te kontaktirati centar za kontrolu trovanja, tel 01/2348-342.

Info

Kategorija: Deratizacija i dezinsekcija
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 22.05.2019.
Datum izmene oglasa: 07.11.2023.
Pregleda: 21983
Šifra oglasa: 43249

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas