Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Fendt kombajn serija E

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Kombajni.

Cena: na upit

Opis

Pouzdanost i ekonomičnost

Fendtov žitni kombajn serije E namenjen je, pre svega, malim i srednjim gazdinstvima, i predstavlja izbor za efikasnost, sigurnost i ekonomičnost. Sa dugim životnim vekom mašina nudi veliku sezonsku efikasnost i sigurnost kod upotreba iz godine u godinu.

Serija 5180E 176KM 129KS
Serija 5220E 209KM 154KS

Prednosti

  • Udobna i pregledna kabina,
  • FreeFlow tip hedera,
  • Visoko izdržljiv bubanj za vršidbu sa prečnikom 600 mm,
  • ABC modul za dodatnu separaciju,
  • HC (visoko produktivna) sita,
  • Veliki bunker za zrno i njegovo jednostavno dnevno održavanje,
  • Motori AGCO POWER sa štedljivom SCR tehnologijom.

Udobna kabina za opušten rad

Fendtovi žitni kombajni opremljeni su sedištima nove generacije, sa serijskim vazdušastim jastukom* i velikim izborom različitih podešavanja za najbolje prilagođavanje ličnim potrebama. Sa podesivim upravljačem, rukovaocu je lakše naći položaj koji će mu najbolje odgovarati za ceo radni dan. Pored mesta za vozača nalazi se i udobno sedište za suvozača.

*ne kod serije 5180E - mehaničko ogibljenje

Više funkcijska ručica za najznačajnija podešavanja

Ergonomski oblikovana višefunkcijska ručica omogućuje rukovaocu da sa osećajem upravlja hidrostatičkim pogonom. Na taj način vozač ima na dohvat ruke sve najznačajnije funkcije.

Sa Agritronic plus* potpun pregled

Serijski Agritronic plus jeste sistem za informisanje i kontrolu u Fendt žitnom kombajna 5220E. Preko monitora Agritronic plus rukovalac dobija sve bitne informacije o radu žitnog kombajna, kao na primer: broj obrtaja bubnja za vršidbu i ventilatora, brzinu vožnje, gubitke, efikasnost, podešavanja automatike za održavanje radne visine,...

*ne kodserije 5180E - na desnom bočnom nosaču


Udoban naslon za ruku*

Naslonza ruku je sada pričvršćen na sedište, tako da vozač što manje pomera desnu ruku i na taj način je može opušteno koristiti za upravljanje. Tako su sve funkcije kod elektrohidrauličnog upravljanja sistema za vršidbu, uređaja za žetvu i pražnjenje bunkera, smešteni na jednom mestu. Pored toga tu su i drugi elementi za upravljanje, kao npr.: podešavanje razmaka između bubnja i podbubnja (korpe), ventilatora, pogona na četiri točka

*ne kod serije 5180E - ručno uključenje i podešavanje preko ručica sa leve strane vozačevog sedišta

Heder

Fendtov FreeFlow heder može biti sledećih radnih širina između 4,2 i 7,6 m, a odlikuje ga dug životni vek i pouzdanost. Pored toga nudi i velik broj mogućnosti podešavanja, kao na primer: podešavanje ugla košenja.


Ravnomeran veliki dovode žetvene mase


Pužni transporter dovodi žetvenu masu ravnomerno do pick-up uređaja sa hederskog stola - vrhunski uslovi za visoku površinsku efikasnost za najbolji kvalitet žetve. Elevator u grlu dovodi masu do sistema za vršidbu preko cele njegove površine i time obezbeđuje visoku efikasnost žitnog kombajna.


Automatske funkcije za upravljanje hederom


Fendt kod serije 5220 E u okviru serijske opreme nudi sistem automatskog održavanja radne visine tzv. TerraControl koji se može podešavati u dva radna područja. Automatika podešavanja odvija se uz pomoć dve klizeće saonice koje kopiraju teren u području između 50 i 180 mm. Drugo područje radne visine (između 100 i 500 mm) se podešava preko senzora nameštenog na samom grlu kombajna. U okviru dodatne opreme postoji mogućnost da se na hederu namesti AutoLevel za vođenje po terenu koji ujednačava nagib hedera i do 8 % ugla. Time se i kod velikih radnih širina osigurava najbolje upravljanje hederom.

Ravnomerna vršidba - čista separacija


Visoko izdržljia vršalica

Visoka izdržljivost vršalice kod Fendtovog žitnog kombajna serije E rezultat je velikog prečnika bubnja od 600 mm. To se takođe odražava i u kvalitetu vršidbe sa čistim zrnevljem i malim udelom lomljivog materijala. Težina bubnja je povećana zbog osam balastnih šina, koje su postavljene između udaračkih šina pod uglom i koji vode računa o obrtnom momentu, kao i o mirnom i ravnomernom toku. Na taj način se smanjuje opterećenje pogonskih delova, a time i potrošnja goriva.


Različita širina razmaka bubnja i podbubnja


Površina korpe kod Fendt serije E žitnih kombajna - najvećau toj klasi - omogućuje čistu vršidbu i kod visokih biljnih proizvoda. Prednji deo korpe (podbubnja) ima manje proreze nego zadnji, a razmak među prorezima iznosi 14,1 mm i upravo zbog te gustine ono vrši intenzivniju vršidbu. U zadnjem delu za bolju separaciju, prorezi su veći.


ABC modul (ActiveBeaterConcave)


U serijsku opremu uključen je ABC modul kao logički nastavak podbubnja, a koji dovodi masu na odbojni bubanj (biter). On omogućuje dodatnu separaciju, te odlaže slamu direktno i ravnomerno na slamotrese. Upravo zbog toga je efikasnost separacije kod kombajna iskorišćena u najvećoj mogućoj meri.

Svestrana upotreba

Žitni kombajn Fendt serije E može se jednostavno i brzo opremiti kompletom za žetvu kukuruza ili univerzalnom korpom za žetvu suncokreta, kukuruza ili pšenice.


Efikasna separacija u delu sa sitima


4.250 mm dugi i visoko izdržlljivi slamotresi, sa četiri 210 mm visoke kaskade i 150 mm velikom gomilom žetvene mase, naprave tanak slamnati tepih. Zrnevlje se efikasno razdvaja preko velikih otvora. U prvom delu su slamotresi ojačani kako bi lakše prkosili povećanoj potrošnosti. Zatvoreni slamotresi su, zbog velike stabilnosti i ravnomerne podele po celoj površini, produženi do pripremnog dna.

Visoko efikasna serijska sečka za slamu

Žitni kombajn Fendt serije E je serijski opremljen sečkom za slamu, kako bi se postigli najbolji razrez i raspodela žetvenih ostataka. Dvostruko nazubljeni noževi i kontranoževi jednostavno se podešavaju radi dostizanja željenje dužine reza. Uz pomoć ugrađene trake za dovođenje do sečke, koja usmerava slamu preko njih, kvalitet sečenja se znatno poboljšao. Pored toga smanjila se i potrošnja goriva.


Idealno sijanje


Pripremno dno dovodi mešavinu zrnevlja i pleve do sita. Za vreme prelaza teška zrna padaju na dno, dok lakši materijal - pleva - ostaje na vrhu. Za ravnomernu podelu - čak i kod zemljišta pod nagibom - pripremno dno je po dužini podeljeno posebnim stepenicama - kaskadama, a kao i bubanj, iste su širine. Na taj način, u svakom trenutku se iskorištava najveća moguća efikasnost kombajna.


HC - visoko produktivna sita i njihova najveća površina u svojoj klasi

Posebna gornja površina HC sita brine o najboljem dovođenju vetra i efikasnom čišćenju. Sita imaju veliku toleranciju, te ih je retko potrebno ponovo podešavati. Čak i kod kratke i lomljive slame HC sita obezbeđuju visoku čistoću zrna. Sa gornje i donje strane nameštene su pregrade koje omogućuju da masa i kod terena pod malim nagibom ostane ravnomerno raspoređena po celoj površini sita.

Veliki bunker za zrna i njegovo jednostavno dnevno održavanje

Uz pomoć gornjeg pražnjenja postignuta je visina lule od 4,20 m. Sa izdržljivošću pražnjenja do 85 l/s (5220E) sistem pruža besprekidno pražnjenje. Vozač preko staklene površine neposredno iz kabine ima direktan pogled na količinu zrna u bunkeru. Dodatno je namešten kontrolni* otvor, koji omogućuje izvođenje kontrole kvaliteta zrna.

*ne kod 5180 E

Brzo i jednostavno dnevno održavanje


Komplet hladnjaka vodi računa o zadovoljavajućem stepenu hlađenja motora, hidraulike i klima uređaja. Bubanj sa usisnim vazduhom jednostavan je za čiščenje i onemogućava začepljenje čak i u najtežim radnim uslovima, zbog slobodnog pristupa do samog bubnja za vazduh i hladnjaka. Pored toga, nema mnogo mesta za podmazivanje koja se nalaze na lako dostupnim mestima. Zbog jednostavne mehaničke konstrukcije broj pogona je smanjen, što takođe utiče na smanjen broj zahteva za održavanjem. Tako se više vremena može posvetiti bitnijim stvarima, kao što je žetva. Rezervoari i kontrolna mesta za različite tečnosti za pogon, kao i mesta za njihovo punjenje i pražnjenje, ugrađena su na kombajnu na najbolji mogući način.
Jednako važi i za vazdušni filter motora.


Najbolj pristup


Velike bočne limene ploče omogućuju jednostavan pristup do svih bitnijih sklopova u svakodnevnom održavanju i kontroli. Središnji električni ormarić namešten je na lako dostupnom mestu.


Dug životni vek

Svaki sastavni deo osmišljen je sa najvećom izdržljivošću i životnim vekom. Mnogo delova sa kojima žetvena masa dolazi u kontakt, izrađeno je od debljih, protiv trošnosti otpornih materijala, tj. od pocinkovanog lima izrađeno je više od 80% svih delova. Takođe, svi delovi se farbaju tek pred samu montažu. To produžava životni vek mašine i njenu prodajnu vrednost. Modularno sastavljanje omogućuje laku zamenu pojedinih delova, a time i uštedu u vremenu kod servisiranja.

Štedljiv sa gorivom i dobar za životnu sredinu

Fendt je i seriju 5220 E žitnih kombajna, zbog ispunjavanja zahteva o izduvnim gasovima stepena 3b (Tier IV interim), opremio motorima AGCO POWER i štedljivom SCR tehnologijom. Time se nije smanjila samo emisija prašnjavih delova i CO2, već i potrošnja goriva.

Najbolje snabdevanje sa rezervnim delovima

Fendt vam nudi profesionalan servis i postavlja granice u grani svoje oblasti. Kroz redovne programe školovanja, zastupnici su naučeni da dobro kontrolišu zalihe rezervnih delova, kao i da je mašina za vreme žetve stalno u funkcionalnom stanju. Tako su Fendt i naša prodajna mreža spremni da ponude najbolji servis za Vašu investiciju.

 

 

Info

Kategorija: Kombajni
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Srbija
Okrug: Južnobački okrug, Vojvodina
Datum objave oglasa: 22.06.2016.
Datum izmene oglasa: 12.08.2021.
Pregleda: 1529
Šifra oglasa: 27499

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas