Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler - GREENMASTER za njegu travnjaka

Güttler Kft. (RH)

Kontakt - Güttler Kft. (RH)

tel: 363 02369503
e-mail: lilla.hejja@guttler.hu

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

  • Modularno sagrađeni sistem za njegu travnjaka
  • intenzivnija njega travnjaka sa sijanjem i poticanjem skaliranja
  • čak 15% veći prinos ne samo u slučajevima travnjaka
  • jednostavnija i djelotvornija tehnološka sadnja zelenog stajskog  gnoja

Povećanje prinosa sa Green Master-om

Zahvaljujući HarroFlex opružnim branama, smještenim u dva reda, kao i podesivim ravnjačkim jedinicama ugrađenih u GreenMaster, izvanredno dobro uklanja neravnine, kao npr. krtičnjake i razbija slegnuti sloj osušene trave koji sprječava provjetravanje zone korjenovog sistema. Sjetvena kombinacija GreenMaster pogodna je za sprječavanje zakorovljavanja, jer sa ovim rješenjem se uništavaju čak i agresivni korovi kao i obična livadarka. Sa uništavanjem korova u jednom prohodu obavlja se i useljavanje, o čemu vodi brigu pneumatska sijačica ESP 5. Sijačica dozira sjeme neposredno pred valjke, koji ih ulijeva u dubinu sjena. 

Veći prinos usijavanjem i Güttlerovanjem
Uspješnost usijavanja otežava sloj izumrlih biljnih ostataka po površini travnjaka. Ovaj sloj je moguće odstraniti sa HarroFlex branom. Dakle usijano sjeme direktno dospijeva u zemljište, tako za klijanje raspolaže sa dovoljno zraka i svjetlosti. Nakon usijavanja važno je zatvaranje tla u cilju sigurnog nicanja. Valjanje travnjaka sa Güttler-ovim valjcima rezultira snažnije bokorenje i veći sklop biljaka.

Podjednako pogodan za njegu travnjaka i u biljnoj proizvodnji

Zahvaljujući modularnoj gradnji, GreenMaster pogodan je za njegu travnjaka, lucerišta kao i drugih biljnih vrsta uz povećanje prinosa. U slučaju korištenja u ratarskoj proizvodnji, neposredno posle ljuštenja strništa, moguće je posijati biljke za zelenišno gnojidbenje. U cilju daljih ušteda preporučljivo je da za ugarenje koristimo Güttler SuperMaxx tehnologiju ljuštenja strništa. Upotrebom, u slučaju ratarske proizvodnje Güttler SuperMaxx kultivatora u kombinaciji sa Güttler GreenMaster sijačicom možemo posijati čak i uljanu repicu. 

Pojedini elementi sustava mogu se i samostalno koristiti
Zahvaljujući modularnoj gradnji, pojedini elementi GreeMaster-a mogu se i pojedinačno koristiti. HarroFlex opružna brana može se koristiti za njegu usjeva, za uklanjanje sloja osušene trave ili čak za unošenje mineralnog gnojiva. Osim toga opružna brana se može kačiti i na frontalnu hidrauliku. Güttler valjak, koji se nalazi u GreenMaster-u, može se samostalno korisititi za razbijanje gruda u tlu, stvaranje odgovarajuće zbijene površine tla.

Jednostavna sjetva stočne raži

Primjenom univerzalnog GreenMaster kombinacija sa sijačicom, otvara se mogućnost ne samo ljetnje sjetve (poslije žetve strnina) za zelenišno gnojidbenje, već i sjetve raži kao međuusjev, direktno na stabljike kukuruza. Ravnjači GreenMaster-a lome stabljike kukuruza blizu površine tla, dok dupli red opružnih brana olabavi najgornji sloj tla. Na ovu površinu sjetvena jedinica GreenMaster-a razbacuje sjeme ispred Güttler valjka koji zatim umiješa u zemljište do sjetvene dubine. Ovako nastali usjev raži pogodan jr za zelenu stočnu hranu, koje možemo postizati, sa minimalnim ulaganjem u jednom prohodu. 

Obrana od kukuruznih moljaca
Na osnovu zapažanja, kukuruznih moljac prezimljuje u neozlijeđenim kukuruznim stabljikama – džombama, zato je potrebno uništavanje istih. Ovo ne postižemo samo sitnilicama biljnih ostataka, nego i drugim metodama, kao npr. gore spomenutom sjetvom međuusjeva GreenMaster-om.

Obrada sa Guttler valjkom

U najvećem broju načina obrade tla potrebno je sabijanje zemljišta u cilju očuvanja vlage. Ako ne primjenjujemo zbijanje tla onda vlaga ili brzo ispari ili od naglih kiša se stvori pokorica. Specijalna izvedba prizmaprofilnih valjaka omogućavaju da kao rezultat rada dobijamo posebnu Güttler-ovu strukturu tla. Smisao ove strukture tla je da na dubini posteljice sjemena stvori jedan tvrđi, vlagom bogati sloj, gdje se sjeme dobro smjesti i zbog raspoložive i pristupačne vlage brzo niče. 

Transportiranje i po uskim putevima
GreenMaster za njegu travnjaka iznad 3 metra radne širine je sklopljiv na 3 m transportne širine, tako je transportiranje omogućeno i na uzanijim zemljanim putevima. Nasuprot velikim radnim širinama i dužinama veoma su pokretljivi kako u radnim, tako i u transportnim položajima.

Iskustvo korisnika:

"Od 2004-te godine redovno sam koristio za usijavanje travnjaka sa jednom običnom sijačicom na prednjem hidrauliku, koje je bilo prilično netočno. Zato sam investirao u GreenMaster sijačicu. Sa GreenMaster-om je bez sumnje uspješnije dosijavanje travnjaka. Putem usijavanja i valjanja u cilju bokorenja veći je prinos. Prije korištenja Green Master-a, prvi otkos se uklanjao dosta kasnije, a sada je slučaj drugačiji. Kako u slučaju travnjaka, tako i u slučaju ratarskih kultura, širokolisni korovi suzbijaju se Güttler valjkom." Richard W. Schmelzle poljoprivrednik Dornstetten, Njemačka 


Formiranje ujednačene dubine setve
Od sada valjajte i pred sjetvom, jer valjanjem Güttler-ovim valjkom stvaramo podjednako zbijenu, za smještaj semena potrebnu duboku osnovu sjemene posteljice. Kao rezultat rada je da sjeme uvijek dospijeva na ujednačenu dubinu i najbolju sredinu za klijanje. Zato će nicanje biti ujednačeno i eksplozivno.

 

 

 

Info

Kategorija: Obrada zemljišta
Vrsta oglasa: Potražnja
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 26.02.2018.
Datum izmene oglasa: 26.02.2018.
Pregleda: 2086
Šifra oglasa: 37576

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas