Infinito

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Infinito

Bayer je razvio novo rješenje protiv plamenjače krumpira - pripravak Infinito. Njegova su osnova dvije aktivne tvari: već priznata, propamokarb hidroklorid i posve nova, fluopikolid. Infinito time predstavlja najsuvremeniji pripravak za zaštitu krumpira. Neće vas razočarati ni u slučaju najjačeg pritiska bolesti ni kada su povoljni uvjeti za razvoj bolesti. Poznata su odlična iskustva iz Engleske i Nizozemske, gdje pripravak upotrebljavaju u praksi, te iskustva sa pokusa iz Hrvatske koja obećavaju, da će i hrvatski poljoprivrednici biti više nego zadovoljni.

Sastav fluopikolid (62,5 g/L), propamokarb (625 g/L)

Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)

Uporaba
Infinito je kombinirani preventivni fungicid za suzbijanje plamenjače na krumpiru (Pyhtophtora infestans) u ratarskom plodoredu, u količini od 1,2 - 1,6 L/ha (120 - 160 ml preparata na 1000 m2) i utrošak od 200 - 400 L škropiva/ha. Prva primjena obavlja se prema preporuci prognozne službe.

Ograničenje
Sredstvo se može koristiti najviše tri puta u vegetaciji uz razmake između tretiranja od 7 - 10 dana, sukladno antirezistentnom programu. Škropivo treba odmah utrošiti.

Fitotoksičnost
Ako se primijeni na prikladan način i u propisanim količinama, odnosno koncentracijama Infinito nije fitotoksičan.

Zaštita okoliša
Prilikom tretiranja treba spriječiti kontaminaciju mora, jezera, vodotokova, bunara i izvorišta vode tretiranjem najmanje 20 m udaljeno od njih. Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje
Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena!

Miješanje
Ne smije se miješati s mankozebom i propinebom.

Karenca
14 dana krumpir

Skladištenje
Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena
Infinito je kombinirani preventivni fungicid za suzbijanje plamenjače na krumpiru
(Phytophtora infestans) u ratarskom plodoredu, u blok tretmanu 2-3 puta od perioda početka stvaranja gomolja tj. cvatnje pa sve do kraja vegetacije. To je najbolji način da se stvore temelji za kvalitetnu zaštitu gomolja i cjele biljke.
PRITISAK BOLESTI - NIZAK
1,2 l/ha s vremenskim intervalom od 7 dana.
1,6 l/ha s vremenskim intervalom od 10 dana.
PRITISAK BOLESTI - VISOK
1,6 l/ha s vremenskim intervalom od 7 dana.
Infinito primjeniti u preventivi - NE KORISTITI ga ukoliko su simptomi plamenjače (Phytophtora infestans) već prisutni na biljkama.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 06.08.2009.
Datum izmene oglasa: 04.02.2018.
Pregleda: 3462
Šifra oglasa: 139

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas