Kese za vakumiranje hrane nisu novina u našoj ponudi, kao ni na našem tržištu, prodajemo ih od samog otvaranja trgovine 2007. godine u Novom Sadu. Ove troslojne kese za vakumiranje hrane proizvedene su od izdržljivog materijala (PA/PE/PE- 105μm debljine). Primerene su za vakumiranje svih vrsta čvrste hrane, sveža hrana vakumirana u ovim kesama ima od 3 do 6 meseci duži rok trajanja jer sprečava dotok vazduha i vlage. Vakumirana hrana može se termički obraditi bez otvaranja, zajedno sa kesom, na 60° C max 8č odnosno, na 100° C max 4h. Mogu se koristiti i odlagati u mikrotalasnoj, frižideru i zamrzivaču. Kese se mogu prati u mašini za sudove i mogu se više puta koristiti. Prilikom vakumiranja masne hrane kao što su kulen, kobasice, sudžuk, slanina, pančeta, šunka, pršuta, suvi vrat i slično, vodite računa da grejač vakumirke bude suv i čist kako bi što bolje zavario otvor kese napunjene hranom, nakon izvlačenja vazduha. Takođe vodite računa ukoliko vakumirate tvđu ili suvlju pršutu, šunku, slaninu, pančetu koja ima tvrdu kožu ili špicaste krajeve da prilikom vakumiranja ne probušite kesu i time omogućite ulazak vazduha.