Melody Duo

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Melody duo WP 66,8

Melody duo odlikuje iznimna učinkovitost protiv peronospore vinove loze i plamenjače krumpira. Odlikuje ga dugotrajno sistemično djelovanje. Unakrsna rezistencija s drugim sredstvima ne postoji. Idealan je fungicid u programima integrirane zaštite bilja.

Sastav iprovalikarb (5,5 %), propineb (61,3 %)

Formulacija močivi prah (WP)

Uporaba
Melody Duo WP 66,75 je kombinirani fungicid za suzbijanje slijedećih biljnih bolesti:

  • plamenjače vinove loze (peronospora) (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,25 % (250 g sredstva u 100 l vode); ili u količini od 2,5 kg/ha u 1000 l/ha vode;
  • plamenjače na krumpiru (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti na krumpiru (Alternaria solani) u količini od 3 kg/ha (300 g sredstva na 1000 m2);
  • plamenjače na rajčici (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti na rajčici (Alternaria solani) u količini od 2,5 kg/ha ili koncentraciji 0,25 % (250 g u 100 l vode, odnosno 25 g sredstva u 10 l vode).

Prvo tretiranje obvezno treba biti preventivno. Razmaci između tretiranja iznose 10-14 dana ovisno o opasnosti od infekcije.

Priprema sredstva za uporabu
Propisana (odvagnuta) količina preparata izmiješa se sa malo vode te ulije u spremnik prskalice u koji je prethodno stavljena polovina ukupno potrebne količine vode. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje.

Ograničenja
Na rajčici se može najviše tri puta koristiti u vegetaciji, na vinovoj lozi i krumpiru šest puta.

Fitotoksičnost
Primijenjen u preporučenim količinama i na opisani način, preparat Melody Duo WP 66,75 nije fitotoksičan za navedene kulture.

Zaštita okoliša
Melody Duo WP 66,75 ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Kod primjene
spriječiti onečišćenje bunara, jezera i vodotokova radeći najmanje 20 m udaljeno.
Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje
Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Miješanje
Ne preporuča se miješanje s EC sredstvima bez prethodne provjere. Ne smije se miješati s propamokarbom, etefonom, diklorvosom, heptenofosom i folijarnim gnojivima. Iskazuje fungicidni sinergizam s bakrenim fungicidima.

Karenca
10 dana za rajčicu u zaštićenom prostoru uzgajanoj metodom kišenja, 14 dana za krumpir i rajčicu u polju, 21 dan za stolne sorte grožđa i rajčicu u zaštićenom prostoru uzgojenu hidroponikom i 42 dana za vinske sorte vinove loze.

Skladištenje
Sredstvo skladištiti dobro zatvoreno u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan i dobro provjetren, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala, niti eksplozivnih materijala.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 06.08.2009.
Pregleda: 3453
Šifra oglasa: 140

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas