Nimrod® 25 EC

Danon d.o.o.

Kontakt - Danon d.o.o.

tel: +385981600445
e-mail: danon@danon.hr

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Preventivni i kurativni fungicid za suzbijanje pepelnica na jabukama, krastavcima, lubenicama i dinjama. Inhibitor biosinteze adenozina – iskazuje jaki antisporulantni učinak.

Aktivna tvar: bupirimat, 250 g/l
Formulacija: tekući koncentrat za emulziju – EC

Djelovanje, primjena i doze primjene:
Preventivni i kurativni fungicid za suzbijanje:
– pepelnice (Podosphaera leucotricha) na jabukama na sortama osjetljivim na pepelnicu (Golden delicious i dr.) u koncentraciji 0,04-0,05 % u razmacima 7-14 dana. Zbog moguće fi totoksičnosti ne preporuča se za sorte Jonathan, Cox orange, Morgenduft i Imperatore.
– pepelnice (Erysiphe cichoracearum) na krastavcima, lubenicama i dinjama u koncentraciji 0,04-0,05% (4-5 ml u 10 l vode ili 40-50 ml u 100 l vode) u razmacima 7-14 dana. Za prskanje se koristi leđna ili traktorska tlačna prskalica: tlak 1-3 bara, protok 0,3-0,5 lit/min.

Utjecaj na korisne organizme:
U primjeni Nimrod 25 EC nije opasan za: pčele, gujavice i predatore: Ptereostichus cupreus, Chrysoperla carnea, Aphidius rhopalosiphi. Djelomično oštećuje populaciju Typhlodromus pyri. Oštećuje populaciju Encharsia formosa. Ne oštećuje C-N-mikrobiološku aktivnost tla.

Ograničenja:
Ne preporuča se miješanje s ditiokarbamatnim fungicidima (mankozeb, propineb, metiram), bakrenim fungicidima, fosetilom, propamokarbom, svim lužnatim preparatima i dodinom. Ne smiju se dodavati okvašivači. Ne tretirati na otvoren cvijet. Ne koristiti preparat kod biljaka oslabljenih od suše. Može se koristiti najviše 4 puta tijekom vegetacije jabuka i 6 puta na krastavcima. Primjena iz aviona nije dozvoljena.

Karenca: 21 dan za jabuke; 7 dana za krastavce, lubenice i dinje.
Proširenje primjene na male kulture: bundeva, crni ribiz, malina, ogrozd.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 19.10.2018.
Pregleda: 634
Šifra oglasa: 40741

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas