Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pan Co. Predstarter - Potpuna smjesa za hranidbu prasadi

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Stočna hrana.

Patent Co. DOO Mišićevo, Predstavništvo u RH

Kontakt - Patent Co. DOO Mišićevo, Predstavništvo u RH

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Potpuna smjesa za hranidbu prasadi od 7. dana do odbića.

Potpuna granulirana smjesa namjenjena hranidbi prasadi.

Dostupna pakiranja: 10 kg i 20 kg

Prihrana prasadi – Trening enzima

Mlijeko zdravih, dobro hranjenih krmača predstavlja izvor gotovo svih potrebnih hranjivih tvari za prasad u prva tri tjedna života. Probavni sustav prasadi, u prvih 10 – 15 dana nakon prašenja, može da probavlja hranljive tvari jedino iz mlijeka i mliječnih proizvoda. Naročito u prvom tjednu razina enzima laktoze kod prasadi je visoka pa se mliječni šećer (laktoza) optimalno probavlja i iskorištava. To praktički znači da je enzimski sistem kod prasadi u tom periodu potpuno prilagođen hranidbi majčinim mlijekom. Privikavanje prasadi na krutu hranu koju će konzumirati u kasnijem periodu života trebalo bi početi što ranije, već od trećeg dana njihovog života. Pravodobnim uključivanjem čvrste i krute hrane u formi visokokvalitetnog predstartera potiče se lučenje HCL u želucu prasadi kao i proizvodnja enzima u tankom crijevu potrebnih za probavu biljne hrane. "Trening enzima" ima za cilj privikavanje prasadi na konzumaciju čvrste krute hrane biljnog porijekla pravodobnim prilagođavanjem probavnog trakta. Tako se sigurava prelazak na čvrstu i krutu hranu bez problema u probavnom traktu. Prasad se pravovremeno nauče na konzumiranje čvrste i krute hrane, a prehranom dobivaju niz hranjivih tvari koje su im krajem dojnog perioda neophodne i ne mogu se osigurati samo putem majčinog mlijeka.

"Učenje prasadi" da jedu

Prasad uče jesti čvrstu hranu gledajući majku. Iz tog razloga prihrana počinje bacanjem šake predstartera u blizini glave majke. Jedna šaka dnevno na leglo tijekom nekoliko dana dovoljna je da se prasad zainteresiraju i počnu s konzumiranjem. Tek tada u boks stavljamo hranilicu za prasad. Važno: hranilica mora biti čista, ne suviše duboka. Prasad prihranjivati više puta u malim količinama.

Značaj vode

Mlijeko je hrana - mlijeko nije voda. Prasadima je neophodno osigurati pristup čistoj, pitkoj vodi od prvog dana njihovog života. Pojilica „čašica“ ima prednost od pojilice „dude“ zato što je to prirodan način uzimanja vode kod svinja.

Značaj temperature

Prasad dolazi na svijet bez razvijenog sistema za termoregulaciju, s malim zalihama šećera i potkožne masti. Zato je neophodno osigurati dodatno zaigravanje u momentu dolaska na svijet u vidu "toplog gnijezda", grijane ploče ili infracrvene lampe. Optimalna temperatura za prasad u prvim danima života je 34°C.

PAN Co. Predstarter je formulacija za rano navikavanje prasadi na čvrstu hranu. Termički obrađen sa lako probavljivim proteinima, visokom razinom vitamina i aminokiselina, posebno izbalansiran za uzrast prasadi na sisi. Zbog sadržaja hepatoprotektora, lignoceluloze i visoko probavljivih masnih kiselina namjenjen je pravilnoj pripremi prasadi za odbiće.

Info

Kategorija: Stočna hrana
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 13.01.2020.
Datum izmene oglasa: 31.07.2020.
Pregleda: 391
Šifra oglasa: 45553

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas