Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Paprika Sweet Palena

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Semenska roba.

Lokvina d.o.o.

Kontakt - Lokvina d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cena: 21,24 € ∼ 2.520,00 din

Opis

Lamuyo tip paprike ogromnog rasta. Plodovi su dugi 25 do 30 cm, srednje debelog mesa i izvrsnog ukusa. Dozrijeva od zelene do crvene boje. Slatkoću okusa razvija dok su plodovi još zeleni. Sorta idealna za treliranje pomoću struna sa 2 do 3 izbojka (grane). Težina ploda je oko 180 do 200 g. Dokazana otpornost na virus mozaika duhana (tobamovirus TMV P0, P1-2).

Lat. Capsicum annuum

Vrijeme sjetve: veljača – travanj

Dubina sjetve: 0,5 – 1 cm

Nicanje: min. temp. 18°C, optimalna temp. 24 – 26°C

Presadnja: travanj – lipanj

Razmak: 30 x 50 cm

Berba: srpanj – listopad

Jednogodišnja biljka relativno plitkog korijena i prilično je slabe usisne moći. Ima velike potrebe za vodom, preporučuje se zalijevanje i malčiranje. Najbolje rezultate daje na dubokim, restresitim i bogatim humusnim tlima. Preporučuje se uzgoj iz presadnica. Ima dugi period nicanja pa ih je potrebno rano sijati. Treba mnogo topline, nije otporna na niske temperature. Na temperaturi ispod 15°C prestaje s razvojem, kao i iznad 36°C. Presađujemo ih na stalno mjesto kada prođe opasnost od proljetnih mrazeva i kada su srednje dnevne temp. više od 15°C. Prije sadnje na otvorenom potrebno je obaviti kaljenje, presadnice se navikava na vanjske uvjete (10 do 15 dana presadnice se par sati iznosi na otvoreno).

Plodove možemo brati u bilo kojoj fazi, ali su potpuno zrele kada promijene boju. Prvo rastu u veličinu, zatim se počinje debljati meso, a na kraju dobivaju boju, beru se svakih 3 – 4 dana. Kod uzgoja i slatke i ljute paprike u vrtu potrebno je održavati razmak, jer se mogu međusobno oprašiti pa se događa da slatka paprika postaje ljuta. Nije preporučljivo saditi iza krumpira i rajčice zbog mogućnosti prenošenja bolesti. Ponovni uzgoj na istoj gredici nakon 4 godine. Dobri susjedi su špinat, rotkvica, luk, poriluk, dinja, vlasac, bosiljak, kamilica, neven, dragoljub, kadifica.

Pakiranje: 5 g

Info

Kategorija: Semenska roba
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 21,24 € (∼ 2.520,00 din)
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 19.02.2020.
Datum izmene oglasa: 03.09.2020.
Pregleda: 39432
Šifra oglasa: 46077

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas