Paprika Sweet Palena

Kontaktiraj

Lokvina d.o.o.

Kontakt - Lokvina d.o.o.

e-mail: marija@agroklub.com

pogledaj sve oglase partnera

Cena: 2.520,00 din ≈ 20,80 €

Opis

Lamuyo tip paprike ogromnog rasta. Plodovi su dugi 25 do 30 cm, srednje debelog mesa i izvrsnog ukusa. Dozrijeva od zelene do crvene boje. Slatkoću okusa razvija dok su plodovi još zeleni. Sorta idealna za treliranje pomoću struna sa 2 do 3 izbojka (grane). Težina ploda je oko 180 do 200 g. Dokazana otpornost na virus mozaika duhana (tobamovirus TMV P0, P1-2).

Lat. Capsicum annuum

Vrijeme sjetve: veljača – travanj

Dubina sjetve: 0,5 – 1 cm

Nicanje: min. temp. 18°C, optimalna temp. 24 – 26°C

Presadnja: travanj – lipanj

Razmak: 30 x 50 cm

Berba: srpanj – listopad

Jednogodišnja biljka relativno plitkog korijena i prilično je slabe usisne moći. Ima velike potrebe za vodom, preporučuje se zalijevanje i malčiranje. Najbolje rezultate daje na dubokim, restresitim i bogatim humusnim tlima. Preporučuje se uzgoj iz presadnica. Ima dugi period nicanja pa ih je potrebno rano sijati. Treba mnogo topline, nije otporna na niske temperature. Na temperaturi ispod 15°C prestaje s razvojem, kao i iznad 36°C. Presađujemo ih na stalno mjesto kada prođe opasnost od proljetnih mrazeva i kada su srednje dnevne temp. više od 15°C. Prije sadnje na otvorenom potrebno je obaviti kaljenje, presadnice se navikava na vanjske uvjete (10 do 15 dana presadnice se par sati iznosi na otvoreno).

Plodove možemo brati u bilo kojoj fazi, ali su potpuno zrele kada promijene boju. Prvo rastu u veličinu, zatim se počinje debljati meso, a na kraju dobivaju boju, beru se svakih 3 – 4 dana. Kod uzgoja i slatke i ljute paprike u vrtu potrebno je održavati razmak, jer se mogu međusobno oprašiti pa se događa da slatka paprika postaje ljuta. Nije preporučljivo saditi iza krumpira i rajčice zbog mogućnosti prenošenja bolesti. Ponovni uzgoj na istoj gredici nakon 4 godine. Dobri susjedi su špinat, rotkvica, luk, poriluk, dinja, vlasac, bosiljak, kamilica, neven, dragoljub, kadifica.

Pakiranje: 5 g

Info

Kategorija: Semenska roba
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: 2.520,00 din
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 19.02.2020.
Datum izmene oglasa: 27.02.2020.
Pregleda: 4664
Šifra oglasa: 46077

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas