Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

PROFERT A

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Đubriva.

Velebit Agro d.o.o.

Kontakt - Velebit Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

PROFERT™ A savršeno je uravnotežen i sadrži sve esencijalne elemente za biljke. Ima visoku koncentraciju hranjivih tvari u složenoj molekularnoj strukturi i prvi je proizvod u svijetu koji sadrži kalcij (Ca) zajedno sa SVIM ostalim bitnim elementima, u tekućem obliku.

PROFERT™ A kontrolira pH vrijednost vode, što omogućuje biljci da preuzima optimalnu količinu hranjivih tvari. Apsorbira se u vrlo velikoj koncentraciji, bez štete za biljku. Omogućuje brz unos elemenata, što uzrokuje brži razvoj biljke. Ta promjena može se primijetiti u vrlo kratkom vremenskom periodu.

PROFERT™ A ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja smanjuje gubitke nastale zbog ispiranja tla. PROFERT™ A je zbog toga ekološki prihvatljiv proizvod. Rezultat je kompetitivne i inovativne tehnologije. Oplođuje, uvjetuje podlogu i regulira rast biljke u jednoj primjeni, a koristi se i za ishranu korijenja i folijarnu prihranu.

Pozitivne posljedice nakon korištenja

Izrazito širok niz kultura pokazuje pozitivne posljedice nakon korištenja ovog proizvoda. Biljke koje su inače osjetljive na niske koncentracije nekog elementa (N, P, S, CU...) pokazale su izvanredan rast. Komercijalni uzgajivači usvojili su PROFERT™ A u svim fazama proizvodnje. Pronašli su kako, ne samo da dolazi do pojačanog biljnog rasta, nego je povećano i cvjetanje te stvaranje plodova.

PROFERT™ A idealan je za sve usjeve, u staklenicima ili kod oraničnih usjeva, kod svih tipova tla i pri svim kvalitetama vode. Može se koristiti putem fertigacije, to jest, navodnjavanjem ili prskanjem.

Gubici zbog ispiranja tla su minimizirani

Kroz učinkovitu uporabu svih hranjivih tvari (korištenih u PROFERT™ A i onih koje već postoje u tlu), gubici nastali zbog ispiranja tla su minimizirani, smanjujući štetu za okoliš. To omogućuje ekonomično pružanje hranjivih tvari biljkama, za sve hortikulturalne i poljoprivredne sektore.

Površina malih glinenih i organskih čestica- koloida- omogućuje apsorpciju hranjivih iona. Hranjive tvari biljci su dostupne iz gnojiva i iz elemenata pridruženih glinenim i organskim česticama. Raspoloživost hranjivih tvari snažno je određena tipom tla i vrstom hranjive tvari. Kalij je značajna komponenta glinenih struktura, ali 90 do 98% kalija biljci je relativno nedostupno. Kontinuirana uporaba fosfornih gnojiva izgrađuje potpunu razinu fosfora- veći dio dodanog gnojiva postaje fiksan i nedostupan. Dušik je više dostupan, no najveći je rizik gubitak uzrokovan ispiranjem tla, zbog povećane razine podzemne vode i plovnih puteva. PROFERT™ A sadrži manje od 1% klora, što smanjuje opasnost od salinizacije tla i štetu za biljke osjetljive na klor. Niža razina dušika smanjuje opasnost od zagađenja tla i podzemne vode, čime se značajno smanjuje akumuliranje dušika u ubranom povrću, voću i vodi morskog podzemlja. PROFERT™ A primijenjen kao tekuća biljna hrana, omogućuje biljkama korištenje hranjivih tvari s minimalnim gubicima.

Kapacitet razmjene kationa (C.E.C) varira od tla do tla, ovisno o količini glinene i organske tvari. Viši sadržaj gline u tlu rezultira višim vrijednostima C.E.C. Viši C.E.C je indikator dobrog kapaciteta pohranjivanja, što rezultira sposobnošću odolijevanja efektima kalcifikacije ili zakiseljavanja, bez trajne promjene u pH vrijednosti tla. Jedinstvena karakteristika PROFERT™ A je da kontrolira osmozu u zoni korijenja i otvoru ektodestomate, puči i kutikulama na lišću biljke. To daje rješenju PROFERT™ A kontrolu otpuštanja i korištenja SVIH hranjivih tvari potrebnih za zdrav rast i razvoj biljke. PROFERT™ A ima niže gubitke zbog ispiranja tla, jer ga biljka gotovo u potpunosti konzumira, u kraćem vremenskom periodu.

Sposobnost pohranjivanja

PROFERT™ A ne samo da stimulira razvoj korijenja, rast biljke, cvjetanje i razvoj plodova, on također prilagođava pH vrijednost vode koja se primjenjuje na području korijenja ili listova biljke, kako bi se pomogla dostupnost i preuzimanje SVIH hranjivih tvari potrebnih za biljku.

Tijekom procesa proizvodnje, odvijaju se složene kemijske reakcije, što rezultira proizvodom koji automatski održava pH vrijednost u rangu između 5.5 i 6.5. Hranjive soli pohranjene su u rješenje ili u tlo, i po potrebi puštene biljkama. To je vrlo jedinstvena značajka i danas ne postoji nijedan sličan, propisno izrađen brend gnojiva, koji sadrži ove karakteristike. Uistinu, nijedna druga formula ne može se ni pretvarati da ima takav kapacitet pohranjivanja.

Visoka koncentracija hranjivih tvari

Električna vodljivost (E.C) mjera je koncentracije hranjivih tvari. PROFERT™ A, razrijeđen 1 prema 200, pruža električnu vodljivost od oko 3.0 mili Siemensa/cm- značajno više nego većina drugih tekućih i folijarnih gnojiva. Takva formula pruža veću sigurnost za sprečavanje pojave opeklina na listovima. Štoviše, moguće su i mnogo više koncentracije. Specifične preporuke daju se ovisno o korištenoj opremi.

Nepovoljni uvjeti tla

Vanjski problemi pojave stresa uglavnom su izazvani stanjima u okolišu. Oni uključuju faktore poput pH vrijednosti tla, reaktivna tla, pješčana i neretentivna tla, nedostajuće ili nedovoljne elemente, vlažno ili hladno vrijeme, uvjete koji mogu izazvati smanjeno preuzimanje hranjivih tvari.

Info

Kategorija: Đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Grad Zagreb
Datum objave oglasa: 29.04.2016.
Datum izmene oglasa: 01.10.2019.
Pregleda: 2631
Šifra oglasa: 26562

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas