Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Silko za lucernu - priprema silaže

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Ostala sredstva za zaštitu bilja.

Cena: na upit

Opis

Specijalizirani proizvod namijenjen za pripremanje silaže/sjenaže lucerne.

Suvremena proizvodnja u govedarstvu ne može se zamisliti bez korištenja silaže. Cilj konzerviranja zelenih biljaka siliranjem je da se maksimalno očuva njihova hranjiva vrijednost u što dužem razdoblju i da se za životinje dobije ukusna i zdrava hrana, kao i osigura stabilna proizvodnja mlijeka i mesa. Silaža je proizvod koji nastaje u postupku konzerviranja stočne hrane metodom siliranja putem prirodne mikroflore ili dodatih inokuliranih, odabranih sojeva bakterija mliječno-kiselog vrenja.

S obzirom da su mliječno-kisele bakterija u vrlo malom broju s lišća i da šećere fermentiraju po heterofermentativnom tipu, tijek fermentacije je nekontroliran, a silaža obično nije zadovoljavajuće kvalitete, nema dobar ukus i miris i životinje je nerado konzumiraju. Iz tog razloga se preporučuje korištenje inokulanata, odnosno specijalnih dodataka na bazi homofermentativnih mliječnih bakterija, jer se u startu postiže visoka brojnost ovih bakterija.

Za uspješno pripremanje silaže neophodno je osigurati anaerobne uvjete sabijanjem čime se sprječava rast aerobnih mikroorganizama, kao što su kvasci, plijesni i truležne bakterije koje loše utječu na kvalitetu silaže i zdravlje životinja. SILKO ZA LUCERNU sadrži homofermentativne mliječne bakterije koje stvaraju enzime koji hidrolizuju polisaharide do monosaharida i na taj način umanjuju deficit šećera u lucerni. Koristi se za pripremanje silaže i sjenaže lucerne. Također, sadrži konzorcij homofermentativnih mliječnih bakterija koje su aktivne na različitim pH. Koristi se za pripremanje silaže i sjenaža lucerne.

Sastav

SILKO ZA LUCERNU sadrži Lactobacilius plantarum i Peciococcus sp. Lucerna zbog svog kemijskog sastava se teško silira jer sadrži samo 7% šećera. Homofermentativne mliječne bakterije stvaraju enzime koji hidroliziraju polisaharide i oslobađaju šećere koji se tijekom mliječno-kisele fermentacije pretvara u kiseline koje snižavaju pH. Lactobacillus plantarum je aktivan na pH 6, a Pediococcus sp. na pH 5, koji dodatno snižava pH silaže na 4. Sve ovo utječe na poboljšanje probavljivosti vlakana NDF-a i ADF-a i očuvanje proteina u prirodnom obliku uslijed čega se povećava hranjiva vrijednost silaže.

Učinci primjene

  • Ubrzanu fermentaciju;
  • Povećanu aerobnu stabilnost silaže;
  • Poboljšanu probavljivost NDF-a i ADF-a (probavljivost vlakana);
  • Očuvanje proteina u prirodnom obliku;
  • Povećanje dnevnog prinosa mlijeka i prirasta;
  • Smanjenu upotrebu koncentrata;
  • Snižen postotak octene i maslačne kiseline;
  • Veću hranjivu vrijednost silaže.

Info

Kategorija: Ostala sredstva za zaštitu bilja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 08.03.2019.
Datum izmene oglasa: 18.03.2020.
Pregleda: 105
Šifra oglasa: 42271

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas