Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Verita

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Verita

Verita je sistemični i kontaktni fungicid za suzbijanje gljivičnih oboljenja na vinovoj lozi. Štiti potpuno sve dijelove vinove loze (i jedva razvijene bobice, koje su još pokrivene cvjetnom kapicom). Već nakon 30 minuta biljka ga upije i najkasnije 2 sata nakon prskanja niti moguća jaka kiša ne može ga više isprati. Pripravak ne djeluje negativno na vrenje i kakvoću vina.

Sastav fosetil-Al (66,7 %), fenamidon (4,44 %)

Formulacija močive samodispergirajuće granule (WG)

Uporaba
Verita je kombinirani fungicid za suzbijanje slijedećih biljnih bolesti u vinovoj lozi:

  • plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,25 - 0,3 % (250 - 300 g u 100 l vode) uz utrošak 1000 l/ha vode. Može se koristiti 3 puta u razmacima od 14 dana od početka cvatnje.
  • Ima sekundarno djelovanje na pepelnicu vinove loze (Uncinula necator).

Priprema sredstva za uporabu
Odmjerenu količinu Verite valja izmiješati s malo vode da se dobije fina kaša bez grudica, a zatim se kaša ulije u spremnik prskalice, koji je do pola ispunjen vodom i nakon toga dolije preostala količina vode. Neprestano se miješa dok se ne dobije jednolična suspenzija. Pripravljeno škropivo treba odmah utrošiti.

Ograničenje
Sredstvo se smije primjeniti 3 puta u vegetaciji.

Fitotoksičnost
Ako se upotrijebi na prikladan način i u propisanim količinama, odnosno koncentracijama, Verita nije fitotoksična.

Zaštita okoliša
Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Pri primjeni treba spriječiti onečišćenje vodotokova, bunara, jezera i mora radeći na najmanje 20 m od njih. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Miješanje
Verita se ne smije miješati s bakrenim preparatima, folijarnim gnojivima i akaricidima na bazi amitraza. Verita je kompatibilna sa brojnim sredstvima za zaštitu bilja, ali prije miješanja s bilo kojim sredstvom, napravite test fitotoksičnosti na maloj pokusnoj površini.

Karenca
42 dana za vinovu lozu.

Skladištenje
Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena
Veritu je nabolje primijeniti prije cvatnje, odmah nakon preventivnog tretmana s Mikal Flash-om. Smijemo ju upotrijebiti dva puta u jednoj vegetacijskoj sezoni. Idealno se uklapa u program zaštite sa drugim pripravcima na osnovi fosetil-Al kao što su Mikal Flash, Profiler, Mikal Premium F. Da bi biljka uspostavila otpornost prema uzročniku plamenjače sredstva na osnovi fosetil-Al je potrebno koristiti minimalno 3 puta za redom. Veritu preporučamo koristiti u vrijeme velikog pritiska bolesti.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 3280
Šifra oglasa: 33454

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas