Zaštita soje od plamenjače

Kontaktiraj

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028

pogledaj sve oglase partnera

Cena: na upit

Opis

Plamenjača soje (Peronospora manshurica) je bolest koja se javlja gotovo svake godine na područjima na kojima se uzgaja soja u većem ili majem intenzitetu.

Najčešće simptome nalazimo na licu lista u vidu žućkastih pjega koje su oivičene klorotičnim rubom. Pjege su vrlo sitne i razbacane po cijeloj plojci. U povoljnim uvjetima za razvoj bolesti dolazi do spajanja pjega, nekroze tkiva koje puca, tako da se može javiti i šupljikavost. Bolest se javlja početkom lipnja na prvim mladim listovima i širi se putem konidija na ostalo lišće. 

Osim na lišću simptome nalazimo i na mahunama i sjemenu. U unutrašnjosti mahuna i na zaraženom sjemenu formira se bjeličasta prevlaka. Zaraženo sjeme je sitnije i na njemu se vide veće ili manje raspukline.

Preporuka za zaštitu soje

KALEX ili KALEX Cu (2L/ha) AMINOTON (1,5L/ha)  

Kalex je posebno tekuće mineralno gnojivo koje sadrži visoku koncentraciju fosfora i kalija dobivenog iz kalij-fosfita

Kalex Cu ima jako preventivno zaštitno djelovanje zbog posebnog oblika bakra koji brzo ulazi u list i translokacije unutar same biljke. Kalex Cu sadrži bakar koji se brzo ugrađuje u staničnu stjenku te povećava otpornost biljke na abiotske i biotske nepovoljne čimbenike.

Aminoton je aktivator plodnosti tla s aminokiselinama za tlo i folijarnu primjenu. Potiče rad mikroorganizama tla i povećava biološku plodnost tla.

Info

Kategorija: Đubriva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cena: na upit
Država: Hrvatska
Okrug: Osječko-baranjska
Datum objave oglasa: 18.06.2019.
Datum izmene oglasa: 19.02.2020.
Pregleda: 412
Šifra oglasa: 43550

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas