Pretraživanje tekstova
Kelj je sve popularniji i u Italiji. Veleprodajne cene su 3 evra po kilogramu.
Kelj postaje sve popularniji i na italijanskom tržištu. To je povrće postalo glavni element svih zdravih dijeta u Holandiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Skandinaviji i SAD-u.
Na bolonjskoj pijaci ga uglavnom prodaju restoranima, jer ih kuvari koriste sa testeninom ili kao bazu za neka jela, budući da ima značajne nutritivne vrednosti, navodi freshplaza.
Sa agronomskog stanovišta, kelj ne raste dobro na malču od slame ili na zemljištu gde su posađene druge kupusnjače, paradajz, mahunarke i jagode. Postoji više vrsta kelja različitih boja, teksture listova i rastućih razdoblja.
U severnoj Italiji berba je započela krajem avgusta i nastaviće se nekoliko nedelja. Veleprodajne cene su 3 €/kg. Na vrlo popularnoj internet platformi (FruttaWeb) tri kutije kelja se prodaju po ceni od 22,95 €, a 650 gr kelja u komadićima košta 3,99 €.
Foto: HighwayStarz / Bigstock
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Najstarija i najjeftinija mera u borbi protiv mraza - zadimljavanje u zasadu višnje
Selo Donje Zuniče, okolina Knjaževca