Pretraživanje tekstova
Osim što se u potpunosti može reciklirati pakovanje za povrće ne zahteva korišćenje metalne kopče za zatvaranje. Jednostavnim zagrevanjem kraja mrežice u kom je upakovana roba ona se zatvara.
Kompanija Sarco Packing predstavila je potpuno ekološko pakovanje za povrće. Pakovanja REV Punnet se mogu 100 odsto reciklirati.
Osim što se u potpunosti može reciklirati ovo pakovanje ne zahteva korišćenje metalne kopče za zatvaranje. Jednostavnim zagrevanjem kraja mrežice u kom je upakovana roba ona se zatvara. Pri pakovanju u veće kutije, mrežica se samo postavlja odgore i pričvršćena je za krajeve kutije. U oba slučaja metalne kopče nisu potrebne.
"Mi smo svesni da su potrebe tržišta sve više u skladu s ekološkim standardima, i sve je više zahteva za pakovanjima koja se mogu u potpunosti reciklirati", kaže Jap van der Ser iz Sarco Packing i dodaje "Na primer, pogledajte pakovanje potpuno svežih proizvoda, kao što je paradajz. Različite stvari ograničavaju oštećenje životne sredine. Naravno, mi pokušavamo da ovo danas zadovoljimo. Predstavljamo pakovanje koje se u potpunosti može reciklirati.
Osim svesnog ekološkog izbora, pristup prirodi se takođe računa. Tradicionalna korpica za pakovanje se na sreću u izgledu nije promenila. Zbog širokog spektra boja za izbor mrežice, ovaj proizvođač može uvek ponuditi boju koja odgovara proizvodu koji se pakuje. Dodatno, pakovanje je obezbeđeno s kružnom oznakom koja je takođe okarakterisana kao prijateljska prema životnoj sredini. Kružna oznaka omogućava i nesmetan prostor za označavanje proizvoda koji se zajedno s oznakom može i podići, piše fresplaza.
Tehnike REV Punnet se primenjuju na različite veličine i vrste ambalaže. Prilagodljivost ove jedne mašine čini mogućim pakovanje proizvoda na pet različitih načina.
Foto: bigstockphoto.com/Vrabelpeter1
Izvori
Tagovi
Sarco Packing Ekološko pakovanje Reziklaža Gajbice Priroda
Autorka
Više [+]
Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!