Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Održana manifestacija
  • 29.09.2025. 14:00
  • Grad Beograd, Beograd

Kačkavalj u pepelu i ajvar sa crnim tartufima - naj brendovi festivala "Good Food & Wine"

Posetioci su mogli da degustiraju ili kupe po posebnim festivalskim cenama najfinija vina, domaće rakije, organske sokove, sireve, zlatiborske pršute i druge suhomesnate delikatese i domaće poslastice

Kačkavalj u pepelu i ajvar sa crnim tartufima - naj brendovi festivala "Good Food & Wine"
Foto: "Good Food & Wine"
58
0
0

Pedeset izlagača iz Srbije i regiona priredilo je vinski i gastronomski doživljaj na festivalu "Good Food & Wine" održanom u subotu, 27. septembra, na Trgu republike u Beogradu. Posetioci su mogli da degustiraju ili kupe po posebnim festivalskim cenama najfinija vina, domaće rakije, organske sokove, sireve, zlatiborske pršute i druge suhomesnate delikatese i domaće poslastice.

Kako ističu organizatori, ova privredno-turistička manifestacija, već sedmu godinu za redom okuplja proizvođače tradicionalne hrane, vina i rakije iz Srbije i regiona, velike kompanije, mala i srednja preduzeća, poljoprivredna gazdinstva, domaćine iz cele zemlje.

"Degustacije, promocije i festivalski popusti na kupovinu privukli su veliki broj posetilaca", rekla je PR festivala Ana Bojanić.

Nagrade za najbolje brendove

Žiri sastavljen od novinara informativnih redakcija i rubrika koje prate privredu i turizam dodelio je i ove godine tradicionalna priznanja "Naj brend" u 12 kategorija. U kategoriji crveno vino nagrađana je Vinarija Mačkov podrum iz Iriga za "Cabernet Franc", za najbolje belo vino Vinarija Bada za tamjaniku "Gordana", a za roze Vinarija Lakićević za vino od Sorte Syrah. Za najbolju porodičnu vinariju proglašen je Podrum Radosavljević.

Sir i kobasice
Bilo je za svačije nepce po nešto (foto: "Good Food & Wine")

"Nagrada u kategoriji srpska rakija ide u ruke 'Braći Tomašević' za proizvod Ognjena rakija, a u kategoriji sirevi nagrađen je proizvođač Sir Art za proizvod Kačkavalj u pepelu. Za naj brend u kategoriji suhomesnih proizvoda proglašena je kompanija Zlatiborac, a u kategoriji pasterizovani proizvodi laureat je Vitaminka iz Banja Luke za domaću zimnicu bez aditiva", navodi se u saopštenju.

Najbolji slatki i najinovativniji proizvod

Priznanje u kategoriji slatki proizvod otišlo je u ruke porodičnom gazdinstvu Glogovac za ručno pravljene praline "Glogovac lešnik". Za inovativnost proizvoda najbolje je ocenjen proizvođač Kolarić MTN za proizvod Ajvar sa crnim tartufima. Za premium kafu proglašena je Doncafe kafa, a u kategoriji prirodna kozmetika nagrađena je "Hercegovačka radionica Smiljana" iz Trebinja za proizvod Serum za lice od divljeg nara.

Sa bundevom od 832 kg Tibor Kokai iz Mađarske opet pobedio na Danima ludaje

Festival "Good Food & Wine" ima za cilj da promoviše vinsku industriiju i tradicionalne proizvode i proizvođače iz Srbije, kao i turističku ponudu naše zemlje i Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu. Organizator manifestacije je udruženje "Centar Spektar" uz podršku Ministarstva turizma i omladine.


Tagovi

Festival Naj brend Nagrada Kačkavalj Ajvar Ana Bojanić


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner