Pretraživanje tekstova
Najveća je to smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, navode organizatori
Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način - 19. Sajam etno hrane i pića održaće se od 4. do 7. decembra 2025. godine na Beogradskom sajmu u hali 2 gde se očekuje više od 400 izlagača.
Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina.
"Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim poreklom ili onima čija se zaštita preporučuje", poručili su organizatori, Beogradski sajam.
Kulen, pršuta, slanina: Kako su dva druga iz Banata vratila stari ukus domaćih proizvoda?
Cilj je, naglasili su, utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.
Radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova svaki dan trajanja sajma. Pojedinačna ulaznica košta 500 RSD, grupna ulaznica (podrazumeva posetu najmanje osam osoba/učenika) 400 RSD, a parking za automobile (po satu) 200 RSD.
Dolazite?
Tagovi
Sajam etno hrane i pića Beograd Ručna izrada Brendiranje Ulaz
Autorka
Više [+]
Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!