Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrija mesa
  • 02.07.2023. 15:00

Svetski kongres o mesu 2023. održaće se u Mastrihtu - šta je tema?

Na dnevnom redu su globalni izazovi za ovaj sektor kao što su uloga mesa u klimatskim ambicijama, očekivanja društva o dobrobiti životinja, alternative i uticaj političkih zbivanja na trgovinu i proizvodnju.

Svetski kongres o mesu 2023. održaće se u Mastrihtu - šta je tema?
Foto: Depositphoto/djmdep
  • 95
  • 6
  • 0

Svetski kongres o mesu 2023 održava se u Mastrihtu, Holandiji, od 11. do 13. oktobra 2023. godine. Biće to globalni sastanak predstavnika mesne industrije i srodnih grana koji će okupiti nekoliko stotina ljudi. Tema ovogodišnjeg kongresa je "Upoznavanje društva i potrošača".

Promena i tranzicija

Kako je rekao predsednik Holandskog udruženja mesne industrike Laurens Hedemaker, svet je na ivici nekoliko velikih promena i tranzicija.

"Društveni i ekološki razvoj dovode do kritičkog pogleda na proizvodnju mesa i mesnih proizvoda. Istovremeno, sektor, potpomognut tehnološkim inovacijama, pravi velike korake ka održivijoj proizvodnji", rekao je on.

Na dnevnom redu su globalni izazovi za ovaj sektor kao što su uloga mesa u klimatskim ambicijama, očekivanja društva o dobrobiti životinja, tržište rada, alternative kao što je kultivisano meso i uticaj političkih zbivanja na trgovinu i proizvodnju.

Potrošači i društvo

Organizatori se fokusiraju na izazove s kojima se industrija suočava kako bi pomogli profesionalcima u ovoj industriji da razumiju trenutna i buduća očekivanja potrošača, kao i društva u različitim delovima sveta.

Krava ne može biti glavni krivac za klimatske promene

Na kongresu će biti održana plenarna debata na koju su pozvani ministri iz nekih evropskih zemalja, a tema je "Politički pejzaž za proizvodnju i potrošnju mesa".


Tagovi

Meso Mesna industrija Proizvodnja mesa Kongres o mesu Uloga mesa Holandija Kultivisano meso Meso i klimatske promene


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.