Pretraživanje tekstova
Sajam "Sommet de l'Elevage" 2023 okuplja vodeće stočare, proizvođače opreme, ali i udruženja, organizacije i sve koje interesuje ovaj sektor. Očekuje se rekordan broj muznih krava na izložbi.
Vodeći evropski sajam za stočarstvo "Sommet de l'Elevage" održaće se od 3. do 6. oktobra 2023. godine u Klermont Ferandu u centralnom delu Francuske. Manifestacija je namenjena stočarskoj industriji, poljoprivrednicima, udruženjima, institucijama, organizacijama, ali i političarima i influenserima te svima koje zanima ovaj sektor, poručuju organizatori.
Očekuje se učešće 2.000 grla stoke, 1.500 izlagača i 100.000 posetilaca.
U centru pažnje će biti rase goveda, "limuzin" i "brown swiss" koji organiziraju svoja nacionalna prvenstva i mešovita rasa monbeljar koja je domaćin međuregionalnog sajma.
Najavljuju i izložbu s najvećim brojem muznih krava do sada, ukupno 523 grla, što je za 100 više od prošle godine. Održaće se preko sto konferencija koje pokrivaju sva ključna pitanja poljoprivrede, kao i "Sommets d’Or", takmičenje za agrotehničke inovacije u poljoprivredi.
Centralna tema ovogodišnjeg Someta je održivost stočarske proizvodnje. Zemlja počasni gost je Gruzija.
Sajam je otvoren od 8:30 do 19 h. Cena ulaznice je 14 evra, a za decu do 14 godina, osobe sa smanjenom pokretljivošću i osobe sa invaliditetom ulaz je besplatan. Grupne karte se prodaju za najmanje 15 osoba.
Detalje potražite na ovom linku.
Foto prilog
Tagovi
Sommet de l'Elevage Sajamska manifestacija Sajam stočarstva Rase krava Francuska Stočarski sajam
Autorka
Više [+]
Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Kolege sa fakulteta, a sada i supružnici, Ivana i Dejan Gligorijević iz sela Radanovci kraj Kosjerića osnovali mlekaru "Kajsija" i prave najukusnije sirne namaze, a najveći specijalitet je lisnati sir. Više o tome čitajte uskoro na portalu! Više [+]
Kolege sa fakulteta, a sada i supružnici, Ivana i Dejan Gligorijević iz sela Radanovci kraj Kosjerića osnovali mlekaru "Kajsija" i prave najukusnije sirne namaze, a najveći specijalitet je lisnati sir. Više o tome čitajte uskoro na portalu!