Pretraživanje baze sortne liste
Kategorizovana sortna lista za Lekovito bilje. Baza uključuje katalog biljnih vrsta i pripadajućeg sortimenta.
Među domaćim proizvodima izloženim na Međunarodnom sajmu ukrasnog, začinskog, lekovitog bilja, pčelinjih proizvoda u Vranju našla se i seksi salata.
Melem za šuljeve i hemoroide spremljen od lekovitog bilja.
Na području Južnog Banata najviše proizvođača lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja nalazi se u Bavaništu. Oni se uveliko pripremaju za sledeću sezonu. Priprema se rasad, ugovaraju količine sa otkupljivačima i ispituju kretanja na tržištu kako bi se preusmerila proizvodnja na vrste koje se trenut...
ORGANSKA POLJOPRIVREDA U STOČARSTVU Merilo 1. Samoodrživost organskih gazdinstava Osnovni cilj organskog gazdinstva je samoodrživost, što se ostvaruje raznovrsnom proizvodnjom. Od posebnog je značaja da se uravnoteži odnos biljne i stočarske proizvodnje. To znači, da se iz organske proizvodnje obezb...
Uz metlu neko kupi i lekovito bilje na vranjskoj pijaci.
Uzgajanje lekovitog bilja isplativ je posao i sve je više mladih koji odlučuju da se bave ovom vrstom proizvodnje, a dragocene savete mogu dobiti u Institutu Dr Josif Pančić u Pančevu. ”U poslednje vreme mnogi se okreću proizvodnji lekovitog bilja jer je dosta isplativa, a potražnja raste. Sve je vi...
Situacija u Srbiji u oblasti lekovitog i aromatičnog bilja čini se da ne prati svetske trendove. Uzgajanje postaje sve teže, propisi i zahtevi su prestrogi, a razumevanje za situaciju na terenu izostaje, kao i novčana pomoć. ”Imamo dozvole za sakupljanje, ali pored te dozvole moramo da imamo i dozvo...
FRANCUSKI NAČIN SADNJE KROMPIRA. Uobičajeno je da na gazdinstvima propadaju ogromne količine sena i slame. Povećanje efikasnosti poljoprivredne proizvodnje može se postići nadzemnom sadnjom krompira. Krompir (Solanum tuberosum L. - fam. Solanaceae) je zeljasta biljka, karakterističnog oblika gomolja...
Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva u Vranju.
U galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu otvorena je zanimljiva izložba pod nazivom ”Biljke kao začin – u carstvu mirisa, ukusa i boja". delo dr Uroša Buzurovića, ova izložba predstavlja autentični senzorijum u slavu začinskih biljaka, koji posredstvom mirisa, ukusa i dodira vodi posetioca u s...