Pretraživanje tekstova
Za Peru Krstića iz Laćarka proizvodnja pilića, pačića, guščića, čurića, a sada i morčića je unosan posao koji traje već 45 godina.
Proizvodnja pilića, pačića ili guščića za dalji tov može da bude veoma unosan posao tvrdi Pera Krstić iz Laćarka kod Sremske Mitrovice.
To je posao kojim se bavi više od četiri decenije, a u poslednjih nekoliko u asortiman je dodao i ćuriće i morke koje se veoma dobro prodaju. Proizvodio je rasnu živinu, a sada samo domaću, za koju kaže da je manje zahtevna.
Cene su standardne već poslednjih nekoliko godina, a kupce nalazi na vašarima. Oni stalni dolaze na kućnu adresu, kojima je dobro poznat kvalitet njegovih proizvoda.
Zašto je ova proizvodnja toliko unosna i isplativa, opširnije u prilogu TV Fruška Gora.
Tagovi
Mali pilići Pera Krstić Rasna živina Domaća živina Pačići Guščići
Autor
Više [+]
Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Godina 2023., druga dekada juna. Kukuruz u fazi oko 10. listova. Na porodičnom gazdinstvu Dunđerski u toku je bilo tretiranje kukuruza - ali nesvakidašnje! Ne, ovde se nije primenjivao herbicid ni insekticid, nego regulator rasta na osnovu... Više [+]
Godina 2023., druga dekada juna. Kukuruz u fazi oko 10. listova. Na porodičnom gazdinstvu Dunđerski u toku je bilo tretiranje kukuruza - ali nesvakidašnje! Ne, ovde se nije primenjivao herbicid ni insekticid, nego regulator rasta na osnovu rezultata iz višegodišnjih ogleda. Meni vrlo draga slika, jer smo te godine, zahvaljujući ovom tretiranju, uspeli da sačuvamo kukuruz od poleganja nakon niza superćelijskih oluja i imali najbolji prinos u ataru! #RuralFoto #Proizvodnja