Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Kukuruz" "DCE (Dalian)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Prolećna setva u Srbiji je u završnoj fazi, iako na pojedinim područjima ratari još nisu priveli posao kraju zbog hladnog i kišovitog vremena koje je remetilo optimalne rokove. Prema procenama udruženja Žita Srbije, kukuruz je i ove godine dominantna kultura, a očekuje se da će biti posejan na većim...
Paralelno sa žetvom kukuruza, ratari skidaju i rod soje koja je ranije dospela za žetvu zbog sušnog i toplog leta, koje joj ne godi jer voli izrazito vlažnu klimu izostalu i prošle godine. Zrno je skoro kao zrno pšenice, mada bi trebalo da bude veličine graška, i vlažno svega osam odsto. Soje imamo...
PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...
Kakvo je stanje kukuruza u vašem kraju? Kakav uticaj imaju visoke temperature?
PROIZVODNJA KUKURUZA ŠEĆERCA (Zea mays L. saccharata sturt). Kukuruz šećerac pripada posebnoj podvrsti kukuruza, koja se odlikuje većim sadržajem šećera u zrnu (4 - 5 %, pa sve do 12 %), po čemu je i dobio ime. Mlado zrno, na prelazu iz mlečnog u voštano zrenje, sočno je i vrlo ukusno. Kukuruz šećer...
Jedini u Srbiji koji proizvode bebi kukuruz! Uskoro više o porodici Jarkovački i njihovim neobičnim specijalitetima! Jedan od njih je i namaz od kukuruzne svile..
Od 1. decembra, sudeći prema pravilniku koje je Ministarstvo poljoprivrede donelo u avgustu, dozvoljena koncentracija aflatoksina ponovo se spušta, sa 0,25 na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka. To je nivo koji važi u Evropskoj uniji. Ipak, proizvođači mleka tvrde da bi to ove godine bilo neizvodlji...
Malo po malo stiže jesen i berba kukuruza #RuralFoto #priroda
Kukuruz i soja napreduju, pšenica dozreva, mir i tišina naše ravnice!!!
Pakleno leto osetiće pre svih poljoprivrednici, a ratari već zbrajaju gubitke. I najstariji među domaćim ratarima ne sećaju se da su skidali kukuruz početkom avgusta, ali nema im druge. Kako kaže Predrag Arsić poljoprivrednik iz Srpskog Itebeja u Banatu, kukuruz ima 14 odsto vlage i nema više šta da...