Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pšenica - France FOB

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Pšenica" "France FOB".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Pšenica @oglasnik

Pšenica - Biljne vrste i sorte

Pšenica @ KLUB

OPG Alšić iz Marijanaca obrađuje 150 hektara na kojima sije kukuruz, soju, suncokret, pšenicu, ječam, tritikale i zob. Dio uroda prodaju otkupljivačima, a dio skladište u svoje silose kapaciteta 80 i 12 tona. Klara Alšić od malih je nogu zaljubljena u poljoprivredu i traktore. Uz stalni posao u Cent...

+3

Njivski različak u pšenici

USLOVI USPEVANJA PŠENICE. Optimum gajenja pšenice je od 30 - 50 O s.g.š., a dopire do 70 O s.g.š., a na jugu do 10 O s.g.š. i sve do 4.000 m nadmorske visine. Klijanje počinje na minimalnim temperaturama od 1 - 2 OC, a nicanje na optimalnim temperaturama od 12 - 15 OC. Pšenica prolazi jarovizaciju (...

Konkurencija na svetskom tržištu žitarica je prejaka, a izvoz pšenice više nije lak posao za evropske proizvođače. I srpska pšenica teško pronalazi kupce. ”U otvorenoj tržišnoj ekonomiji što važi za ostale, važi i za nas. Kako za proizvođače, tako se sudbina preslikava i na trgovce, skladištare, na...

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradicionalnog, napravljen je u Suresnesu u predgrađu Pariza tijekom k...

Prvi sastanak vladine Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robnog - tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima u kojoj su i predstavnici poljoprivrednih udruženja održan je danas u Vladi Srbije, a glavna tema je bila formiranje slobodnog tržišta žitarica. Predstavnici poljoprivred...

Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...

Ovaj buket pšenice krasiće dom ove žene do sledeće žetve.

Kako protiče žetva ječma i pšenice? Kvalitet zrna nakon blage zime i kišnog proleća i prisustvo korova. Više o tome čitajte uskoro na Agroklub-u!

+3

#RuralFoto #proizvodnja Dok zrno pšenice zri pod suncem, seljak stoji uspravno između nade i očekivanja sa osmehom i ponosom. Iza njega kombajn žanje plodove truda, a ispred njega talasa more žita i nepregledna Vojvođanska polja.