Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Pšenica" "Germany FOB".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Skorašnja kiša je obradovala ratare, ali koristi za useve još nisu izvesne. U Vojvodini i Mačvi biljke su niske, sa slabim lisnim sklopom, što nagoveštava niže prinose. Kukuruz iz kasnije setve delimično je nadoknadio zaostatke, dok se ranije posejan bolje drži u mikroklimatski povoljnim delovima. S...
Schicketanz Hof u groznici za njegu usjeva! 🌱 Predserija Leeba VT koristi se na farmi od rujna. Osim ozime uljane repice korišten je i za tretiranje ozime pšenice i ozimog ječma. Stroj je prošao kroz svoje korake prije nego što je spreman za zimu kako bi mogao krenuti s radom u proljeće. 🚀 Sebasti...
VODITI RAČUNA O POJAVI ŽITNOG BAULJARA. Larve Žitnog bauljara se intenzivno hrane lišćem pšenice na temperaturama iznad 10 oC, a pri temperaturama ispod 3-5 oC prestaju sa ishranom. Preporuka je proizvođačima da obiđu svoje parcele sobzirom na trenutne temperature koje pogoduju napadu ove štetočine....
Srđan Ostojić iz Uljme već drugu godinu za redom primenjuje BTZ tehnologiju BEZ mineralnih đubriva👇 ✅ koren kukuruza je znatno dublji i razgranatiji, biljka stabilnija u sušnim uslovima ✅ pšenica ujednačena i puna klasa Kako se vama čini: ➡️ Biofor BTZ tehnologija ili ➡️ samo mineralno Pišite nam...
Zbog suše prosečni prinosi pšenice po hektaru iznose 5,5 tona, izjavio je predsednik udruženja "Dolovački paori" Marko Bojtar. On je rekao i da je otkupna cena po kilogramu svega oko 20 dinara pa poljoprivrednici ne mogu da isplate ni ovogodišnja ulaganja u proizvodnju. "O situaciji u kojoj se nalaz...
Na lijevoj je slici zdrava pšenica, a na desnoj pšenica s virusom žute patuljasti ječma. Kakvo je stanje na poljima, uskoro više! Foto: Valentina Španić
U ataru sela Čente usev pšenice našeg domaćina, 🧑🌾 Darka Jocića, za svaku je pohvalu.👏 Ali kao što se na fotografijama vidi, početkom marta nije sve izgledalo tako. 🗓️ 09.03. napravljene su prve fotografije, usev pšenice u ne baš sjajnom stanju, neophodna joj je prihrana. 🗓️ 20.03. urađen je tre...
Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...
PROIZVODNJA KUKURUZA ŠEĆERCA (Zea mays L. saccharata sturt). Kukuruz šećerac pripada posebnoj podvrsti kukuruza, koja se odlikuje većim sadržajem šećera u zrnu (4 - 5 %, pa sve do 12 %), po čemu je i dobio ime. Mlado zrno, na prelazu iz mlečnog u voštano zrenje, sočno je i vrlo ukusno. Kukuruz šećer...
Hvaljen Isus, čestitam vam Badnjak, Adama i Evu! Kucilo se, macilo se, prasilo se, teljilo se, janjilo se, jarilo se. Kokoše vam nile, rodila vam pšenica bjelica i u kući muška dječica. Kukuriku, kokoda ko šta ima neka da! Ko šta nema, neka sprema. Kukuriku! Foto: Morena Sinčić https://www.agroklub....
Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradicionalnog, napravljen je u Suresnesu u predgrađu Pariza tijekom k...
Andrej Žalec
pre 1 godinu
Mora ,da su koristili peč u tvornici cementa? :) Mora ,da su koristili peč u tvornici cementa? :)