Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Pšenica" "MATBA (Buenos Aires)".
EUR/t
NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.
Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.
Sjetveni monitoring - ozimih kultura 🌱 Ovisno o vremenu sjetve pšenice, ječma ili zobi, većina ih se trenutno nalazi u fazi busanja. Fazi pogodnoj za monitoring a najučinkovitija metoda je snimkama iz zraka. 🛰 Sklop bilja, klijavost zrna (broj zrna u m²), prisutnost bolesti i štetnika, učinkovitost...
Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...
Skoro su nam rekli “kolike gliste k’o zmije”. Šta vi mislite o prisustvu organske materije na parcelama našeg domaćina Nikole Bogdanova? ✅ Jesenas je rađen tretman Bioplugom, zemljište je rastresito, baš kao što treba da bude, a pšenica lepo ubokorena.
Za razliku od pšenice kojoj obilna kiša ne odgovara za razvoj, uljana repica obećava dobar rod. ”Vrlo smo zadovoljni trenutnim stanjem useva na teritoriji Vojvodine, ali i centralne Srbije s obzirom da se uljana repica proširila i na druga proizvodna područja u ovoj godini. Zahvaljujući povoljnim vr...
Srđan Ostojić iz Uljme već drugu godinu za redom primenjuje BTZ tehnologiju BEZ mineralnih đubriva👇 ✅ koren kukuruza je znatno dublji i razgranatiji, biljka stabilnija u sušnim uslovima ✅ pšenica ujednačena i puna klasa Kako se vama čini: ➡️ Biofor BTZ tehnologija ili ➡️ samo mineralno Pišite nam...
Koju Syngenta sortu pšenice vi birate za vaše polje? Pibrac, SY Passion ili Falado? 🤔 Jedno je sigurno: za koju god sortu da se odlučite napravićete pravi izbor!
Njivski različak u pšenici
Jovana Cvetković
pre 2 godine
Hvala najlepše, vrlo rado, ali ja sam autor tekstova na Agroklub-u i nemam prava da učestvujem na takmičenju. Obožavam fotografije, prirodu, detalje Više [+] i drago mi je da ste to zapazili. Još jednom, hvala!
That_Miodrag
pre 2 godine
Ja bih ovo obeležio ovim hashtagovima za "rural photo" i "prirodu" da učestvuje u ovogodišnjem takmičenju, jer je baš lepa sličica. Ovaj jedan cvet Više [+] koji se izdiže iznad planine i skoro da je u ravni drveta, na svetlom delu neba dok je sve drugo oblačno, naročito je efektan. Onog patka od pre mesec dana bih dodao za "životinje", a jorgovane u Jakovcu za "selo" (doduše to je od pre 2 meseca, ne znam da li je moralo da se postavi posle datuma početka takmičenja).
Žitni žižak (Sitofilus granarius) je redovna štetočina skladišta. Pripada grupi najopasnijih skladišnih štetočina. Napada pšenično zrno i drugo žito, prerađevine od brašna i pirinač.
Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...
Brojni su problemi na terenu, pojava leme i hrđe na pšenici