Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pšenica - Russia FOB

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Pšenica" "Russia FOB".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Pšenica @oglasnik

Pšenica - Biljne vrste i sorte

Pšenica @ KLUB

PROIZVODNJA KUKURUZA KOKIČARA (Zea mays everta STURT.). U s l o v i u s p e v a n j a Optimalna temperatura za klijanje, nicanje i porast mlade biljčice je 10 – 12 oC, za porast stabla 22 – 23 oC, za cvetanje 24 – 25 oC i nalivanje zrna u stadijumu tehnološke zrelosti 23 – 24 oC. Temperature ispod 1...

Cellule kod proizvođača Slavka Šilića u fenofazi razvoja zastavičara. Dobra agrotehnologija se još jednom pokazala kao pravi smer proizvodnje u ovakvim nemilim vremenskim prilikama. Na ovu njivu je izvučen stajnjak pre 3 godine. Predusev je kukuruz, zatim izvedeno gruberovanje, tanjiranje pa setva p...

+3

Na parceli Janka Durgale iz Pivnica odrađen tretman zaštite pšenice.

Na pragu smo još jedne žetve pšenice. Stručnjak za pšenicu prof. dr Miroslav Malešević napominje da se na većini parcela može videti da je pšenica u fazi formiranja zrna. ”To znači da se u narednih 35 do 40 dana može očekivati sazrevanje useva, a ponegde i početak žetve. Ukoliko temperature budu viš...

Na pšenici u kukuruzu ratari se ove godine neće ovajditi. Jedino će, sve su prilike, ruke trljati oni koji su posejali šećernu repu – em joj je cena dobra, em država daje izdašan podsticaj proizvođačima. Kako se može čuti od trgovaca i organizatora proizvodnje u Vojvodini, pšenica se i dalje kreće o...

Zaraženi klasovi pšenice glavnicom i glavničava zrna pšenice.

U toku su pripreme poljoprivrednika za prihranu pšenice. Pred ovaj posao povećana je tražnja za mineralnim đubrivima koja su, zbog toga, od početka godine poskupela. Poljoprivrednici su još u setvi štedeli na upotrebi mineralnih đubriva. U prihrani koja ih čeka, kalkulacija ne sme da bude ako se žel...

👨🏻‍🌾 Mate je jedan od mlađih poljoprivrednika koji sarađuje sa našom kućom već pet godina. Poslednji put kada smo ga obišli i snimali prilog o ječmu Etincel i pšenici Cellule bio je veoma zadovoljan. Danas malo stariji, ali dosta iskusniji ne krije zadovoljstvo, a saradnju smo proširili, pa se na...

OPG Marka Koprivanca iz Šljivoševaca, koji zajedno sa suprugom Veronikom obrađuje više od sto hektara, bavi se ratarskim i povrtlarskim kulturama. Glavni usjev im je kukuruz, a slijede soja, bob, pšenica i ječam. Gospodarstvo je naslijedio od roditelja Žakline i Dubravka, koji se poljoprivredom bave...

+3

Pšenici često nedostaje azot upravo kada joj je najpotrebniji, a obilne kiše i zbijena zemljišta mogu dovesti do ispiranja ili isparavanja čak i kad se azotna đubriva primenjuju. 📌 Rešenje je Nitrogenius – on koristi azot iz vazduha, čime obezbeđuje 40-80 kg/ha čistog azota tokom cele vegetacije, b...

+2