Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pšenica - Ukraine CPT

Pregled berzanskog tržišta za proizvod "Pšenica" "Ukraine CPT".

NAPOMENA: Prikazane cene rezultat su kompjuterske obrade i pojednostavljenja berzanskih izveštaja, a njihova svrha je da prikažu okvire kretanja cena. Iza unosa stoji niz detalja koji opisuju kvalitet i lokaciju proizoda, kao i druge komercijalne uslove budućih isporuka. Za više informacija o svakoj pojedinačnoj ceni robe trebalo bi se se dobro informisati na zvaničnim sajtovima pružaoca iste (npr. berze u Parizu, Čikagu ili drugih). Dinamika sinhronizacija cena može da predstavlja razlike, kao i njihovu vremensku validnost - budući da u nedostatku realizovanih cena najbliži fjučers prikazujemo kao trenutni.

Servis Tržište je razvijen u dobroj nameri kao pomoć domaćoj poljoprivredi pa je javnosti ponuđen bez doplate. Podsećamo, da u uslovima korišćenja Agrokluba napominjemo da ne preuzimamo odgovornost za eventualne štete nastale korišćenjem datih podataka, baš kao što ne učestvujemo u ostvarenoj dobiti tamo gde se informacija pretvori u vrednost.

Pšenica @oglasnik

Pšenica - Biljne vrste i sorte

Pšenica @ KLUB

Kiše tokom proteklih nedelja su uslovile intezivan rast svih biljnih kultura i povoljno uticale na vlažnost zemljišta. Međutim, treba obratiti pažnju jer mnogo vode i nešto više temperature mogu dovesti do zaražavanja useva biljnim bolestima. Prema rečima stručnjaka, najugroženija od svih useva je s...

+7

Kombajn za kukuruz i pšenicu Lovol GM100, sa kojim uz minimalna ulaganja možete da povećate produktivnost.

+3

Gledajući kroz prozor aviona, kolega i ja smo pitali što se, pored šuma, toliko zeleni u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg. Brzo smo otkrili da je ondje žetva ječma tek počela, pšenica je ponegdje još uvijek zelena, kukuruz do koljena, a suncokret još niži. Lipa tek cvate.

+7

Vremenski uslovi ubrzali su razvoj pšenice, pa se žetva hlebnog zrna može očekivati mnogo ranije nego što je to uobičajeno za naše područje, kažu stručnjaci. Najveći problem je što ćemo i ove godine u žetvu ući sa ogromnim zalihama. ”U skladištima je trenutno 2,13 miliona tona hlebnog zrna. Pod pret...

Sebastian Živan je mlad, ali već iskusan poljoprivrednik 🎯i zna kako da poveća prinos pšenice, održi kvalitet zrna i zemljište pripremi za naredne useve i proizvodne godine. Na njegovom njivama Biofor preparati se koriste već gotovo 10 godina ✅ Počeli su na manjim parcelama, a sada ih koriste sve...

+2

#RuralFoto #proizvodnja Zeleno klasje pšenice njiše se na povjetarcu, poput valova u smirenom moru. Vjetar šapuće o plodnosti i kruhu koji tek dolazi. 🍃

Broj primarnih korjenčića je specifičan za vrstu strnih žita i zbog toga se može koristiti za determinaciju vrste. Pšenica različitog roka sjetve se razlikuje i na osnovu ovoga pokazatelja. Prema tome, ozima pšenica klija sa tri, a jara sa pet primarnih korjenčića. Naklijavanje zrna i brojanje prima...

+2

U odnosu na prethodne godine, izvoz pšenice je minimalan, poljoprivrednici nemaju kome da prodaju žito i dodatno gomilaju gubitke. Ratarima koji su prošle godine planirali da vraćaju rate kredita prodajom pšenice sada treba duplo veća količina robe pod uslovom da imaju kome da prodaju. Arsen Gradina...

Zeleno, što volim zeleno 🥰 Prekrasna pšenica, kao najfiniji tepih. Godit će joj kiša koju najavljuju idućih dana. Snimljeno u Osijeku i okolici Ernestinova. #proljeće #MojaSlavonija

+4

Pšenici često nedostaje azot upravo kada joj je najpotrebniji, a obilne kiše i zbijena zemljišta mogu dovesti do ispiranja ili isparavanja čak i kad se azotna đubriva primenjuju. 📌 Rešenje je Nitrogenius – on koristi azot iz vazduha, čime obezbeđuje 40-80 kg/ha čistog azota tokom cele vegetacije, b...

+2

Na pragu smo još jedne žetve pšenice. Stručnjak za pšenicu prof. dr Miroslav Malešević napominje da se na većini parcela može videti da je pšenica u fazi formiranja zrna. ”To znači da se u narednih 35 do 40 dana može očekivati sazrevanje useva, a ponegde i početak žetve. Ukoliko temperature budu viš...