Pretraživanje tekstova
Nastavio je porodičnu tradiciju proizvodnje suve šljive i uspešno se nosi sa izazovima tržišta.
Voćar, proizvođač, prerađivač, preduzetnik. Dragan Živković svoju egzistenciju odlučio je da osigura voćarstvom.
Iako se većina voćara odlučuje na velike zasade pa onda na tržište i kao proizvod plasiraju sirovo voće, Dragan se odlučio na drugačiji vid proizvodnje. On na tržištu nudi suve šljive. Na ovu proizvodnju se odlučio delimično i zbog porodične tradicije koju su započeli Draganov deda, pa su nastavili otac i brat. Sasvim je logično bilo da se na kraju u celu priču uključi i Dragan. U okviru svoje proizvodnje ovaj voćar ima 25 hektara pod šljivom i to sortimenta stenlej, čačanska lepotica i čačanska najbolja.
Sušara je najznačajniji deo ove proizvodnje koju Dragan namerava da proširi. Za sada je kapacitet protočne sušare 10 tona za 24 sata i reč je o jednoj od boljih sušara u Srbiji.
Da li se za suvu šljivu, poput maline, može reći da je proizvod koji čuva selo? Kako ovaj voćar komentariše cenu šljive i plasman te kakvi su mu planovi kada je u pitanju suva šljiva u naredne dve godine, saznajte u video prilogu.
Tagovi
Dragan Živković Tradicija Suve šljive Voćarstvo Sušara Cena šljive Plasman šljive
Partner
Laze Nančića 2,
21000 Novi Sad,
Srbija
tel: +381 21 300 82 66,
e-mail: vertigons@gmail.com
web: http://www.poljoprivrednaemisija.com/
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!