Pretraživanje tekstova
Mladi, zeleni orasi bogati su vitaminom C, a u kombinaciji sa medom odličan su preparat protiv anemije, ali i kod prehlade, kašlja i upale krajnika, pročišćavanja jetre, želuca i krvi.
Zeleni orah ne koristi se samo za pripremu likera orahovca, koji se koristi za probavne tegobe, ali i probleme sa štitnom žlezdom, o čemu smo već pisali.
Idealno ga je brati upravo u junu jer tada ima najlekovitija svojstva. Mladi, zeleni orasi bogati su vitaminom C, a u kombinaciji sa medom odličan su preparat protiv anemije, ali i kod prehlade, kašlja i upale krajnika, pročišćavanja jetre, želuca i krvi.
Ovaj tradicionalni, bakin recept vrlo je jednostavan za izradu.
Potrebno vam je:
Orahe naberite u čistoj, nezagađenoj sredini. Operite ih i osušite. Izrežite ih na kockice i stavite u teglu i prelijte medom. Teglicu ostavite na svetlom mestu, ali ga nemojte izlagati direktnoj sunčevoj svetlosti.
Svakih deset dana otvorite poklopac i promešajte orahe u medu. Nakon 40 dana med ocedite od komadića oraha, koji su sada već postali braon boje. Med spremite na tamno, hladno mesto.
Uzimajte jednu kafenu kašičicu svakoga jutra. Deca takođe mogu da konzumiraju ovaj med koji poboljšava imunitet.
Tagovi
Zeleni orah Med Orahovac Recept Prehlada Upala krajnika Jačanje imuniteta
Autorka
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!