Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 14.02.2020. 10:00
  • Vojvodina

Za nabavku opreme za vina i rakije bespovratno do 50 odsto

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 70.000.000,00 dinara, bespovratna sredstva za podršku investicija iznosiće do 50 odsto, s tim što će ženama i mlađima do 40 godina biti nadoknađeno 60 odsto.

Foto: Nedeljko Jusup
  • 367
  • 17
  • 0

Autonomna pokrajina Vojvodina raspisala je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji pokrajine, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 70.000.000,00 dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija iznosiće do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, s tim što će ženama nosiocima poljoprivrednog gazdinstva i mlađima do 40 godina biti nadoknađeno 60 odsto.

Vojvođanskim poljoprivrednicima za proizvodnju vina i rakije 70 miliona dinara

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000,00 dinara, odnosno 2.200.000,00 dinara za podnosioce prijava poput preduzetnika i pravnih lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žena nosioca registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i lica mlađih od 40 godina (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.200.000,00 dinara), navodi se u tekstu konkursa.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 100.000,00 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Sve što je potrebno u proizvodnji vina

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za nabavku opreme za primarnu preradu grožđa, opremu za fermentaciju za bela i crvena vina, za čuvanje i negovanje vina, za punjenje vina i nabavku opreme za rakiju.

Svi zainteresovani aplikanti moraju da ispunjavaju uslove konkursa, a to je da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu, da su sa teritorije AP Vojvodine, da su izmirili sve poreske obaveze, zatim preduzetnik mora biti registrovan u Agenciji za privredne registre za namenu za koju konkuriše, kao i upisan u Vinogradarski i Vinarski registar, ukoliko konkuriše za nabavku opreme za rakije, mora biti upisan u Registar prizvođača jakih alkoholnih pića i da ispunjava i druge uslove na osnovu konkursa.

Posebni uslovi

Što se tiče spečifičnih uslova, aplikanti moraju da imaju izgrađen objekat od čvrstog materijala (minimum 50 m2) u vlasništvu ili u zakupu za period od minimalno pet godina od momenta podnošenja prijave za korišćenje bespovratnih sredstava u kojem se može adaptirati prostorija za proizvodnju vina i rakije, zatim proizvodnja treba biti zasnovana na minimum 0,5 hektara vinograda, izgrađen objekat treba biti upisan u Katastar nepokretnosti sa odgovarajućom namenom za objekat u vlasništvu ili zakupu u periodu od minimalno pet godina od momenta podnošenja prijave za korišćenje bespovratnih sredstava.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 6. martom.

Detalje konkursa možete pročitati dalje u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs AP Vojvodina Nabavka opreme za proizvodnju vina i rakije Proizvođači vina Vinarstvo


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...