Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 27.01.2020. 15:40

Vojvođanskim poljoprivrednicima za proizvodnju vina i rakije 70 miliona dinara

Agrarni budžet za 2020. godinu iznosi više od 7,8 milijardi dinara, od čega je veliki deo opredeljen za direktnu podršku vojvođanskim poljoprivrednicima u okviru programa za razvoj.

Foto: Pokrajinska vlada
  • 239
  • 11
  • 0

Na Šesnaestom zimskom seminaru farmera, koji je počeo u nedelju 26. januara na Tari u organizaciji Kluba 100P plus - udruženja koje okuplja poljoprivredne proizvođače iz cele Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je rekao da agrarni budžet za 2020. godinu iznosi više od 7,8 milijardi dinara. 

"Veliki deo opredeljen je za direktnu podršku vojvođanskim poljoprivrednicima u okviru programa za razvoj. Znatna budžetska sredstva namenjena su direktnoj podršci vojvođanskim poljoprivrednicima putem Programa za zemljište i Programa za podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju," rekao je Radojević i osvrnuo se na aktuelne konkurse pozivajući poljoprivredne proizvođače da apliciraju i iskoriste ponuđene povoljnosti.

Za nabavku opreme i sistema za navodnjavanje biće izdvojeno 340 miliona dinara, za nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda 120 miliona, za opremanje stočarskih farmi 80 miliona i još toliko za nabavku plastenika i opreme, dok je za investicije za opremu za proizvodnju vina i rakije planirano 70 miliona dinara i za podršku mladima 270 miliona.

Vojvodina: Za podizanje plastenika 80 miliona dinara

Za zaštitu useva 600 miliona dinara 

Radojević je ukazao i na značajna nova ulaganja u cilju efikasnije odbrane od grada i uvođenja sistema automatizovane zaštite poljoprivrednih useva i zasada na području Raketnog centra "Fruška gora", za šta je obezbeđeno do 600 miliona dinara. Značaj ovog kapitalnog projekta je, kako je rekao, višedecenijski i podrazumeva modernizaciju i unapređenje rada tog radarskog centra, koji pokriva 700.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je 550.000 hektara obradivog zemljišta u Vojvodini.

Kao i prethodnih godina i za 16. Zimski seminar farmera na Tari, planirana su stručna predavanja iz različitih oblasti poljoprivrede, diskusije na mnogobrojne teme, kao i predstavljanje kompanija koje će proizvođačima ponuditi rešenja za probleme sa kojima se svakodnevno sreću u proizvodnji. Reč je o savremenoj mehanizaciji, opremi za proizvodnju, rezervnim delovima, mineralnim đubrivima, pesticidima, sertifikovanom semenu i mazivima. Poljoprivrednici će moći da se informišu i o ponudi povoljnih bankarskih kredita i osiguranja u poljoprivredi.

Konkurs: Za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini 80 miliona dinara

Ovogodišnje savetovanje poljoprivrednika traje do 1. februara, biće govora i o IPARD programu, Strategiji razvoja poljoprivrede, ruralnom razvoju i ostalim aktuelnostima u agraru.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

IPARD Podsticaji u poljoprivredi Vojvodina Zimski seminar farmera Vuk Radojević


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #životinje Hallooo... Ja sam sa farme nojeva u Paliću i od mog jednog jajeta mogu se najesti 6 osoba !