Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prehrambena industrija

Prehrambena industrija @ Oglasnik

Prehrambena industrija @ KLUB

Od sledeće školske godine Mlekarska škola u Pirotu stipendiraće desetoro najboljih učenika koji upišu smer prerađivač mleka i troje budućih pekara. Zanimanje prerađivač mleka ključno je za očuvanje tradicije proizvodnje čuvenog pirotskog kačkavalja. Za pravljenje kačkavalja po tradicionalnoj receptu...

Ostaci starog mlina u Novoj Crnji, izgrađenog između 1902. i 1906. godine.

+4

Ukoliko vas nekada put nanese u opštinu Nova Crnja u srednjem Banatu, tačno na središtu opštine, u blizini raskrsnice koja vodi u Srpsku Crnju, Vojvoda Stepu i Novu Crnju pogled vam može okupirati ovo velelepno zdanje. Naime radi se o bivšoj fabrici šećera "Banaćanka", čija postrojenja su zatvorena...

+2

Ocenjivanje kvaliteta mlečnih proizvoda na Novosadskom sajmu

Na Novosadskom sajmu u toku je višednevno ocenjivanje kvaliteta mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Povod je predstojeći 92. međunarodni...

Više [+]

Privredna komora Srbije najavila je da će sutra, 16. aprila, organizovati konferenciju ”Mogućnosti i izazovi za srpska mala i srednja preduzeća na kineskom tržištu hrane i pića“, čiji je cilj pružanje dodatnih informacija o kineskom tržištu i mogućnostima za srpske kompanije za plasman proizvoda. Ka...

Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju modernu sarmu, na red je došao rinflajš, jelo koje je sinonim za nedeljni ručak u Vojvodini. Šefovi kuhinja poznatih restorana i hotela, voditelji poplarnih...

Srpske rakije sve značajnije osvajaju međunarodno tržište, a njihov kvalitet prepoznaju i posetioci sajma Vinitaly u Veroni, jednog od najvažnijih svetskih događaja posvećenih vinu i žestokim pićima. Pored srpskih vinarija, na sajmu se ove godine predstavlja i 20 destilerija iz Srbije, što je jasan...

Uprkos činjenici da su zanimanja poput pekara, mesara i mlekara među najtraženijima na tržištu rada i da nude stabilno zaposlenje i pristojnu zaradu, interesovanje mladih za ove poslove u drastičnom je padu. Poljoprivredna škola ”Ljubo Mićić“ u Požegi, koja više od šest decenija obrazuje mlade u obl...

Kako bi osnažili mlade da razvijaju održiva rešenja koja jačaju otpornost i održivost sistema hrane, Nestlé i UNESCO pokreću projekat ”Youth Impact: Because You Matter”, sa ciljem da pomognu 500.000 mladih ljudi. Sto timova mladih inovatora sa društvenim uticajem dobiće bespovratna sredstva za unapr...

Po uzoru na Francusku, Slovenija planira da postane druga evropska zemlja koja će zabraniti bacanje hrane trgovačkim lancima. U Francuskoj je 2019. godine stupio na snagu zakon koji nalaže supermarketima, velikim distributerima hrane, kao i proizvođačima, da ne smeju da bacaju jestivu hranu. Slovena...

U Srbiji se godišnje proizvede oko 1,7 milijardi komada jaja i većina se potroši na domaćem tržištu, a samo jedan manji deo odlazi u izvoz, i to uglavnom u zemlje CEFTA regiona, jer u Evropsku uniju naša država još uvek ne plasira konzumna jaja zbog neusklađenosti sa njihovom zakonskom regulativom,...

Projekat GELATOn the road, Evropski put zanatskog sladoleda, povezuje proizvođače zanatskog sladoleda širom Evrope kroz promociju očuvanje lokalnog kulturnog nasleđa i identiteta. U projekat, koji se finansira iz programa Kreativna Evropa, pored Srbije, uključeno je i 11 država Evropske unije – Ital...