Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prehrambena industrija

Prehrambena industrija @ Oglasnik

Prehrambena industrija @ KLUB

Dragulj srpske tradicionalne kuhinje, proja, našla se na CCN-ovoj listi 50 najboljih hlebova na svetu. Iako se svi hlebovi sa kukuruzom kod nas nazivaju ovim imenom, proja je onaj najjednostavniji hleb, napravljen od samo tri sastojka – krupno mlevenog kukuruznog brašna, vode i soli. Ovaj jednostava...

Privredna komora Srbije najavila je skup "ZERO Food Waste Expo" koji će biti održan u sredu, 6. marta u Art Hotelu u Beograd. Događaj organizuje Institut za opštu i fizičku hemiju Beograd u saradnji sa zagrebačkim Agronomskim fakultetom, Tehničkim univerzitetom Tallin, Univerzitetom u Salernu i Univ...

Predsednik Udruženja Agroprofit Čedomor Keco kaže da je naša realnost izvoz u Kinu smrznutog junećeg mesa, a svežeg u Italiju i Grčku. ”Na tursko tržište više ne treba da se računa. Svedoci smo i da je EU opteretila kupce našeg mesa visokom carinom i da zato nismo konkurentni. Ako bi se vratili na t...

Od bolesti koje se prenose putem hrane na godišnjem nivou oboli oko 600 miliona ljudi u svetu, a prevare u vezi sa hranom u Srbiji nisu u potpunosti zakonski regulisane i sankcionisane, te je najveća obmana potrošača kod proizvoda kao što su čokolade, sokovi, kafa, med, sir, crni hleb i rakija, poka...

Prеma procеnama Savеza proizvođača rakijе Srbijе, svеga trеćina rakijе koja se proizvede u našoj zemlji jе u lеgalnim tokovima, a dvе trеćinе sе proda na sivom tržištu. Sеkrеtar Udružеnja za biljnu proizvodnju i prеhrambеnu industriju PKS Alеksandar Bogunović ukazuje da jе Zakonom o jakim alkoholnim...

Podaci govore da iz godine u godinu proizvodimo i izvozimo sve manje vina. Kako se navodi u istraživanju Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i beogradskog Instituta za ekonomiku poljoprivrede, proizvodnja vina u Srbiji se u poslednjih pet godina neprekidno smanjuje. Tokom poslednjih pet godina, p...

Udruženje odgajivača svinja Srbije sa sedištem u Novom Sadu uputilo je Ministarstvu poljoprivrede dopis u kojem stoji da očuvanje i održanje svinjarske proizvodnje u Srbiji mora biri priritetan strateški cilj. Domaći farmeri zadržavaju svinje na farmama jer, zbog prekomernog uvoza, nemaju plasman. Z...

Napadi Huta na komercijalne brodove u Crvenom moru već tri meseca ometaju isporuke proizvoda između Evrope i Azije, a izvoznici i špediteri upozoravaju na rastuću štetu u trgovini voćem i povrćem. Brodske kompanije umesto kroz moreuz Bab el Mandeb svoja plovila šalju oko afričkog Rta dobre nade,...

Ne peče se bundeva samo u rerni, nego i u kazanu

Zdrava je bundeva, zdrava je rakija, zašto to ne pretočiti u jedan proizvod? Tom idejom se vodio Silvester Ruskovski iz Kucure pre desetak godina kada j...

Više [+]

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) je u saradnji sa Srpskim društvom za testiranje i ocenjivanje meda organizovao Prvo nacionalno ocenjivanje meda. Prvo mesto osvojio je pčelar Saša Jovanović iz Despotovca za bagremov med, drugonagrađeni je cvetni med (od gloga), pčelara Gorana Miljkovića i...

Ljubitelji vina u Sarajevu odbrojavaju dane do 17. izdanja Internacionalnog festivala vina i gastronomije "Sarajevo wine fest 2024". Jedan od najvećih festivala vina i gastronomije u toj zemlji biće održan 8. i 9 februara u sarajevskom hotelu Holiday. "Sarajevo wine fest 2024" okupiće preko 60 izlag...

Usled globalnih tržišnih poremećaja, depopulacije ruralnih oblasti i gubitka radne snage u agraru, prehrambeni sektor trpi značajne pretnje što utiče na nestabilne prihode poljoprivrednika a posledično svih u lancu prerade i plasmana hrane, objašnjava Miljan Ždrale, šef agrobiznis tima Evropske bank...