• Konkursi APV
  • 01.03.2019. 08:00

Konkurs za kreditiranje nabavke košnica i opreme za pčelarstvo

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je Konkurs za dodelu kredita namenjenih za kupovinu pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme za pčelarstvo. Rok otplate kredita 30 meseci, a kamata 1,5% godišnje.

Foto: Pixabay / Dieter_G
  • 1.385
  • 70
  • 1

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je Konkurs za dodelu kredita namenjenih za kupovinu pčelinjih rojeva, novih košnica i opreme za pčelarstvo. Pravo da konkurišu imaju fizička i pravna lica s područja Autonomne pokrajine Vojvodine, čija su gazdinstva upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Кrediti će biti odobravani s kamatnom stopom od 1,5% na godišnjem nivou.

Rok otplate kredita 30 meseci

Tekstom konkursa definisano je da maksimalan iznos kredita ne može biti veći od 20.000 evra (2.363.600 dinara), pri čemu Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra (118.180 dinara). Rok otplate je 30 meseci, uz grejs period (tokom kojeg se ne obračunava kamata) u trajanju od 12 meseci. Prioritet u dodeli kredita imaće učesnici konkursa sa predračunima  proizvođača opreme za pčelarstvo.

Šta dostaviti od dokumentacije?

Osim popunjene prijave, učesnici konkursa dužni su da podnesu: originalni predračun sa specifikacijom iskazan u dinarskom iznosu; original lista nepokretnosti za poljoprivredno zemljište ne stariji od 15 dana, na koje se može staviti založno pravo-izvršna vansudska hipoteka; ukoliko je predmet obezbeđenja bankarska garancije potrebno je dostaviti pismo o namerama izdavanja garancije; original Izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava koji izdaje Uprava za trezor, ne stariji od 30 dana; dokaz o regulisanoj naknadi za odvodnjavanje/navodnjavanje ne starije od 30 dana; fotokopiju lične karte ili očitanu čipovana lična karta za podnosioca prijave, za vlasnika poljoprivrednog zemljišta i za svakog suvlasnika na poljoprivrednom zemljištu.

Prijave dostaviti poštom na adresu Fonda za razvoj poljoprivrede

Кonkurs je otvoren od 23. februara 2019. godine do utroška novca planiranog za njegovu realizaciju. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane. Prijavu sa traženom dokumentacijom dostaviti isključivo poštom na adresu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede sa sedištem u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 6. Opširnije informacije o uslovima konkursa i načinu prijave pročitajte u dokumentu koji se nalazi ispod ovog članka.

Izvor: Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Pročitaj više »

Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Pčelarstvo Košnice Pčelinja društ


Autor

Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posebno mesto u našoj organskoj bašti zauzima veoma stara i retka sorta graška u mahuni. #mojepovrće... Pročitaj celu belešku »